Live

Bogdan Licu: Rechizitoriul în cazul "Colectiv" a dispărut din calculatorul procurorului înainte să fie trimis în instanţă

Data actualizării: Data publicării:

Bogdan Licu a declarat, luni, că înainte cu două săptămâni ca dosarul Colectiv să fie trimis în instanță au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, care dispăruse din calculatorul procurorului de caz.

"În cazul „Colectiv”, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz.

M-am sesizat din oficiu și am dispus constituirea unui dosar penal care a fost închis, nu știu din ce considerente.

Nu este posibil și nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. (...) Eu, personal, nu am dat niciodată un document dintr-un dosar penal la presă, asta nu înseamnă că nu comunicăm cu ei. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze”, a afirmat Bogdan Licu, luni, la interviul susținut la Ministerul Justiției pentru funcția de prim-procuror adjunct al procurorului general.

Referindu-se la cazul „Caracal”, Licu a spus că este „exagerat de public” şi că mediatizarea lui i-a depășit pe toți angajații Ministerului Public.

„Am spus la un moment dat că după soluționarea acestui caz va trebui să ne întâlnim cu toții: procurori, specialiști în comunicare, reprezentanți ai mass-media, și să tragem niște învățăminte. Nu putem spune că nu au fost sincome în comunicare. Nu au fost de rea credință. A fost un caz a cărui amploare, a cărui mediatizare, a cărui expunere ne-a depășit pe toți. Este un caz unic în istoria post decembristă a României. Acest dosar a născut discuții și sub aspectul competenței. Unii spuneau că ar fi de omor, alții că ar fi de crimă organizată. În realitate, era și de omor și de crimă organizată. A fost o cauză complexă în care nu ar fi fost rău ca, de la bun început, legea să permită să implici, pe lângă procurorii DIICOT, procurori criminaliști. Legea nu permite în acest moment acest lucru și de aceea am formulat o propunere de modificare legislativă”, a afirmat Licu, citat de Mediafax.

Redactare G.M.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Familiile celor care au murit în incendiul de la clubul Colectiv și supraviețuitorii acestuia, chemați în instanță de ISU

„După șase zile a murit aici”. Mărturii sfâşietoare după nouă ani de la tragedia din Colectiv, în care 64 de tineri și-au pierdut viața

Nouă ani de la tragedia de la Colectiv și nicio schimbare. Cele trei centre pentru marii arși încă nu sunt finalizate

Arafat, după acuzațiile lui Piedone despre ambulanțele private de la Colectiv: „Sunt minciuni de campanie electorală. E prea de tot”

Partenerii noștri