Live

Bărbat din Botoșani condamnat pentru proxenetism după ce a convins două tinere să se prostitueze

Data actualizării: Data publicării:
Bărbat din Botoșani condamnat pentru proxenetism după ce a ajutat două tinere să se prostitueze. Foto: Profimedia

Un bărbat în vârstă de 22 de ani din Comuna Cristești, județul Botoșani a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, după ce a racolat două tinere în vârstă de 17 și 19 ani și le-a îndemnat să se prostitueze.

Bărbatul a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare de Judecătoria Botoșani, însă sentința din data de 17 iulie 2024 a fost contestată. Curtea de Apel Suceava a analizat contestația și a respins ca nefondat apelul, menținând astfel decizia magistraților, conform publicației locale, botosaninews.ro.

Cum a procedat individul

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a închiriat un apartament pe care l-a pus la dispoziția fetelor pentru a-și desfășura activitatea, timp în care acesta le căuta fetelor clienți pe diverse platforme de social media.

Inițial, la data de 9 noiembrie 2023, bărbatul a racolat o adolescentă în vârstă de 17 ani pe care a ajutat-o să se prostitueze. Bărbatul i-a oferit fetei și un telefon mobil pe care aceasta trebuia să îl folosească pentru a discuta cu potențiali clienți.

Ulterior, fata a ajuns la spital, unde a fost operată de apendicită, iar pentru a nu pierde afacerea, bărbatul a racolat o altă tânără în vârstă de 19 ani din municipiul Botoșani pe care o transporta personal la locuințele clienților în vederea prestării serviciilor sexuale contracost.

„Tânăra a efectuat activități de prostituție cu mai mulți clienți, care o contactau fie direct, fie prin intermediul inculpatului, acesta din urmă purtând și negocieri cu clienții cu privire la prețurile serviciilor sexuale. Activitățile de prostituție s-au desfășurat fie la imobilul sus-menţionat, fie la diverse locații unde se aflau clienții”, susțin anchetatorii, conform monitorulbt.ro.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Se naște o nouă forță în România? Are o afacere de peste 200.000.000 de euro și a anunțat ce echipă vrea să preia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

O jurnalistă încarcerată în Rusia pentru declarații împotriva războiului a intrat în greva foamei

Imagini cu bărbatul suspectat că a dat foc în Parlament, publicate de MAI. Autoritățile cer ajutor pentru prinderea sa

Patru traficanți de droguri din Botoșani au fost prinși în flagrant de polițiști. Cum au fost depistați

Partenerii noștri