Live

Izolarea la bloc i-a speriat pe români și a schimbat piața imobiliară. O vilă cu piscină a ajuns să coste cât o locuință cu două camere

Data actualizării: Data publicării:
casa luata cu credit
Românii cu mai multe case vor plăti un impozit nou, respectiv impozitul pentru deținerea mai multor proprietăți. Foto: GettyImages

Izolarea trăită la bloc între patru pereţi i-a făcut pe români să îşi schimbe preferinţele în materie de locuinţe. Aşa se face că în ultima jumătate de an cererea pentru case pe pământ a crescut cu până la 40%. Sunt tot mai mulţi clienţi care se orientează către locuinţe cu grădină şi chiar acces la piscină.

Izolarea trăită la bloc între patru pereţi i-a făcut pe români să îşi schimbe preferinţele în materie de locuinţe. Aşa se face că în ultima jumătate de an cererea pentru case pe pământ a crescut cu până la 40%. Sunt tot mai mulţi clienţi care se orientează către locuinţe cu grădină şi chiar acces la piscină.

Deși pentru dezvoltatori ar fi mai avantajos să ridice blocuri, aceștia se adaptează şi construiesc vile la preţul unui apartament cu două camere din Nordul Capitalei.

Visul românilor este acela de a avea casă pe pământ, iar dezvoltatorii le dau concursul. Așa se face că o vilă cu tot felul de facilități, inclusiv piscină, a ajuns să coste precum un apartament de două camere din nordul Capitalei.

„Am făcut această achiziție și pentru că ne-a speriat puțin această perioadă și statul în casă. Înainte locuim într-un apartament cu două camere, însă de când m-am mutat aici beneficiez de grădină destul de generoasă, acces la piscină oricând doresc eu, de două locuri de parcare”, spune o tânără.

„Ne orientăm să venim mai mulți prieteni aici, să putem să fim alături unii de alții. Singuri să ne mutăm aici, un singur cuplu, nu cred că aș vrea, fiind puțin departe și de oraș. Depinde foarte mult fiecare ce urmărește pentru o familie cu copil, asta e micuță. Ne orientăm la 100.000 de euro”, afirmă un bărbat.

Chiar şi străinilor oferta dezvoltatorilor li s-a părut de nerefuzat. Însă, dincolo de facilităţi, mulţi spun că se simt în siguranţă.

„Sunt din Liban, am venit în România anul trecut şi este superb! Am închiriat un apartament micuţ aici. Oamenii au nevoie de libertate, locul acesta este superb. Cel puţin aici poţi respiră fără coronavirus. Eşti, de asemenea, în siguranţă. îmi cunosc vecinii şi toţi îşi iau măsuri să fie în siguranţă”, spune o tânără.

Femeie: Încercăm să ținem un spațiu safe, ne-au dat două brățări pentru proprietari ca să fie un loc numai al nostru și să încercăm să fim în siguranță.

Reporter: Ești proprietar aici...
Femeie: Da.  

Reporter: Cu ce sumă ai închiria acum?

Femeie: Păi cred că cu 700 - 800 euro, care e la parter și are grădină, piscină, securitate, apa e inclusă, plus că e un loc închis și nu permite accesul celorlalți oameni decât pe baza unei invitații.

Dezvoltatorii spun că cererea pentru vile, față de cea pentru apartamente, a crescut cu 40% anul acesta.

Gabriel Voicu, dezvoltator imobiliar: „Cererea a crescut foarte mult în ultima perioadă, mai ales în contextul crizei sanitare, pentru că oamenii au înțeles cât de mult contează să ai un petic de pământ unde să poți să desfășori timpul liber, eventual chiar să lucrezi de acasă”.

Larisa Uruc, agent de vânzări: „Te simți ca într-un resort. Prețurile pornesc de la 96.900 euro și pot ajunge până la câteva sute de mii de euro, plus tva.”

Redactare Georgiana Marina

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-a mai rezistat: Cora Schumacher și-a dat foc la rochia de mireasă, după ce a aflat ce a făcut fostul pilot de Formula 1

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisar European: Dezinformarea se răspândește ca un virus în timpul pandemiei

Premierul spaniol vrea o taxă de 100% pentru locuințele cumpărate de străinii din afara UE. „Occidentul se confruntă cu o provocare”

Vânzările de locuințe în România înregistrează o ușoară scădere

Donald Trump vrea să scoată SUA din Organizația Mondială a Sănătății. De ce ar putea fi o „greșeală strategică”

Partenerii noștri