Live

ÎPS Teodosie, întrebat dacă inseminarea in vitro e păcat: Este „împotriva firii”, dar „se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu”

Data publicării:
Foto: Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie / Sursa foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat că inseminarea in vitro este împotriva firii, dar a mai completat că după realizarea acestei proceduri se naşte un om, „tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte”.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la o emisiune de la Radio Dobrogea dacă inseminarea in vitro este păcat.

„Sigur este ceva împotriva firii, dar trebuie să luăm două aspecte. Odată ce s-a făcut această inseminare, se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte, se unesc cele două elemente, elementul bărbătesc cu elementul femeiesc şi iată Dumnezeu este cel care creează sufletul. Dacă se întâlnesc seminţele femeii cu a bărbatului, sigur răsare o nouă fiinţă. Cel ce se naşte este om în regulă”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, potrivit News.ro.

El a dat ca exemplu cazul Adrianei Iliescu, care a născut o fetiţă, atunci când avea 66 de ani, prin fertilizare in vitro.

„Când am făcut botezul fetiţei profesoarei de 68 de ani, trăia vrednicul de pomenire, Patriarhul Teoctist, şi am întrebat «Iată, am fost chemat». Patriarhul a zis: «Este o persoană, trebuie să-i facem botezul». Şi iată sunt foarte bucuros că dialoghez din când în când nişte persoane deosebite. Dumnezeu i-a dat mamei ani mulţi să-şi vadă fetiţa mare crescând frumos. Şi iată vedem că rodul, dacă este de la Dumnezeu este binecuvântat şi bun”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

Adriana Iliescu a născut o fetiţă, în 2005, la vârsta de 66 de ani, fiind, timp de un an, cea mai vârstnică mamă din lume.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ÎPS Teodosie spune că părinții nu ar trebui să le pună cercei fiicelor lor. „Nu s-ar cuveni”

ÎPS Teodosie spune că sfințirea mașinii este „un obicei creștinesc”

ÎPS Teodosie s-a prezentat la Curtea de Apel Constanța în dosarul de cumpărare de influenţă. Înregistrările din anchetă au dispărut

ÎPS Teodosie: Inteligenţa artificială este, aşa cum îi spune numele, fără legătură cu realitatea. Îl aduce pe om „aproape nelucrător”

Partenerii noștri