În București nu mai e niciun pat liber la ATI. Mahler: Se eliberează doar când pacienții mor. E doar începutul, va fi extrem de greu
În București nu mai este niciun pat liber la secțiile de terapie intensivă Covid, fiind pentru prima dacă când Capitala ajunge într-o astfel de situație, în acest val patru al pandemiei. Beatrice Mahler, managerului Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că paturile se eliberează doar când pacenții mor. "Mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a spus ea.
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Luni la prânz, nu mai exista niciun pat liber la secțiile ATI Covid din București.
La Spitalul "Victor Babeș" nu mai sunt locuri libere nici la ATI, nici în secții. Managerul unității sanitare a declarat că va face o solicitare pentru a crește numărul de paturi pentru pacienții care au Covid. Spitalul încă tratează și pacienți non-Covid.
Numărul de pacienți internați este în creștere la secțiile ATI și la Institutul "Matei Balș".
În România, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților în stare gravă a crescut cu 100.
Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", a declarat la Digi24 că secția ATI este plină și că și în secții sunt pacienți care au nevoie de terapie intensivă.
"Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.
Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții.
Am putut interna pacienți azi (luni - n.r.), dar din păcate am pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor.
Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața", a afirmat medicul.
Beatrice Mahler a spus că în weekend au murit din cauza Covid șapte pacienți.
"Dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinați, pentru ei avem emoții. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinați avem speranțe", a adăugat medicul.
La Marius Nasta,s-a făcut conectarea cu oxigen a TIR-ului ATI Covid, deschiderea acestuia fiind singura soluție.
"Încercăm să găsim soluții, avem aparate, avem tot ce trebuie, dar asistență în ATI e complexă.
E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a mai afirmat Mahler.
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, vineri seară, la B1 TV, că în jurul datei de 15 octombrie numărul de cazuri de Covid-19 înregistrate de România ar putea ajunge chiar și la 20.000 pe zi. "Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare", a spus acesta.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News