Guvernul britanic avertizează în legătură cu testele false pentru coronavirus comercializate pe internet: Escrocii profită de disperare
Agenția guvernamentală britanică pentru reglementare în industria farmaceutică avertizează asupra efectuării de teste pentru coronavirus din surse altele decât cele oficiale sau licențiate de autorități. Autoritățile din Regat spun că există furnizori de teste nesigure și ineficiente care încearcă să exploateze disperarea oamenilor în perioada pandemiei, relatează Financial Times.
Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Sanitare din Regatul Unit, cea care se ocupă de evaluarea medicamentelor și dispozitivelor medicale, a anunțat că își dedică eforturile investigării unui număr mare de potențiale escrocherii cu teste pentru coronavirus. Agenția britanică spune că deja a închis mai multe site-uri frauduluoase.
Îngrijorările vin mai ales din cauza reclamelor la „trusele pentru testare acasă”, care le-ar permite oamenilor să se testeze la domiciliu pentru a vedea dacă s-au vindecat de coronavirus. Escrocii încearcă să obțină bani rapid și ușor, profitând de cererea mare de echipament medical și de disperarea oamenilor, în contextul crizei coronavirusului. O investigație internațională, realizată în martie și coordonată de Interpol, a identificat aproximativ 2000 de reclame online ilicite cu privire la Covid-19 și peste 34.000 de medicamente sau echipamente false și nelicențiate care erau comercializate online.
Pe lângă ștampila de conformitate europeană, dispozitivele, testele sau medicamentele trebuie să fie aprobate și de agenția de reglementare. „Nu există niciun test care să poată fi folosit acasă și care să fie legitim și aprobat de UE sau de noi”, au declarat cei de la agenția de reglementare britanică.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News