Live

Video Furtunile au făcut prăpăd în țară. Case lăsate în beznă, mașini distruse și copaci smulși din rădăcini. Zeci de localități afectate

Data actualizării: Data publicării:
Echipajele operative au derulat misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 20 imobile, precum şi pentru degajarea a 203 copaci şi cinci stâlpi de electricitate prăbuşiţi. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate. Foto: Captură Digi24

Aproape o sută de localități din jumătate de țară au fost devastate de furtunile puternice. Case și curți au fost inundate, copacii au fost smulși din rădăcini și mai mulți oameni au rămas în beznă. În Prahova, mii de gospodării au rămas fără curent electric din cauza vijeliilor. Vântul puternic a pus la pământ stâlpii de electricitate și a rupt cablurile. 

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor meteo, în 98 localităţi din 22 de judeţe şi municipiul Bucureşti, zone în care s-a intervenit şi pentru evacuarea apei din şapte case, 24 curţi şi şase beciuri şi subsoluri.

„Încă de la intrarea în vigoare a prognozelor emise de meteorologi, pompierii salvatori din judeţele aflate sub incidenta acestora au fost la datorie, în sprijinul autorităţilor şi al cetăţenilor, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres. 

Echipajele operative au derulat misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 20 imobile, precum şi pentru degajarea a 203 copaci şi cinci stâlpi de electricitate prăbuşiţi. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate.

Pentru alimentarea cu energie electrică a două cartiere din municipiul Sebeş, un generator electric (410kWA) din cadrul ISU Alba a furnizat energie electrică până la remedierea situaţiei.

„Din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, respectiv pe liniile feroviare,traficul a fost temporar blocat pe un drum naţional (DN 1/IF) şi pe două magistrale feroviare (CF 500 şi CF 400). Echipe specializate s-au aflat în teren şi au depus eforturi pentru remedierea situaţiei şi reluarea traficului rutier şi feroviar în cel mai scurt timp", arată sursa citată.

De asemenea, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care să pună în pericol vieţi şi bunuri, la nivel naţional, au fost transmise şase mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Teleorman şi Suceava. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scuze oficiale pentru „erori” în gestionarea inundațiilor catastrofale din Spania. „Mincinoși, asasini, demisia!”, strigă victimele

Un imigrant sosit cu barca, erou în Malaga. Imaginile în care salva o bătrână din mijlocul apelor au devenit virale

11 copii au murit în inundațiile din Valencia. La cât se ridică numărul total al victimelor

Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale

Partenerii noștri