Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale. Un medic avertizează: Vin în ultimul stadiu al bolii. Nu vă jucați cu viața!
Secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună, avertizează medicii. Ei trag un semnal de alarmă ca oamenii să vină să se trateze din timp și să nu se joace cu viața lor tratându-se necorespunzător acasă.
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Medicii din Capitală sunt din nou în alertă după ce în ultimele zile numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut. În cele trei mari spitale COVID din București - "Matei Balș", "Victor Babeș" și "Marius Nasta", locurile la terapie intensivă se ocupă rapid, iar medicii au început să ceară transferul pacienților în alte spitale care mai au paturi libere la ATI.
Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați.
Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Capitală, a declarat la Digi24 că secția ATI Covid este iar plină non-stop.
"În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc.
Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 - 4 luni", a spus medicul.
Simin Aysel Florescu a atras atenția că pacienții ignoră simptomele și încearcă să se trateze acasă, iar dacă se testează, iar testele arată că sunt infectați nu comunică acest lucru.
"Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult.
Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile.
Mesaj mai direct că acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi", a avertizat medicul.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News