Familia polițistului ucis va fi despăgubită cu 20.000 de euro
Familia polițistului omorât în misiune la Timișoara va primi 20.000 de euro despăgubire. Banii vor fi plătiţi de ministerul de Interne. Sindicaliștii din poliţie atrag însă atenția că suma este mult prea mică şi că legea ar trebui modificată în aşa fel încât rudele celor căzuţi la datorie să primească mai mulţi bani, mai ales că numărul atacurilor asupra oamenilor legii creşte de la an la an.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Cosmin Andreica - președintele Sindicatului Europol: MAI se va deconta față de familie și a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viața polițistului, asta în timp ce viața unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea polițistului român în România.
Valoarea despăgubirii pentru poliţiştii căzuţi la datorie în misiuni se acordă în baza unei Hotărâri de Guvern emise în urmă cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat, spun sindicaliştii.
Cosmin Andreica - președintele Sindicatului Europol: Trebuie ca în momentul în care polițistul își riscă viața, să știe că în spatele lui stă un minister care îl apară și o legislație de care va putea beneficia în situația unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare.
Copiii poliţistului vor putea să ajungă în şcolile militare fără examen şi soţia lui va putea fi încadrată în structurile MAI.
Cristian Amariei avea 43 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii. El a fost victima unei misiuni prost organizate, după cum recunoaşte chiar comandantul Poliţiei Române.
Ioan Buda - comandantul IGPR: Au fost câteva nereguli care au fost în organizarea misiunii. Colegii mei de la București sunt la Timișoara, controlul este în desfășurare.
Un caz similar a avut loc la Suceava, în urmă cu doi ani. Un poliţist a fost atacat cu sabia de infractorul pe care îl căuta, dar a scăpat cu viaţă. Agentul de la trupele speciale nu purta cască de protecţie şi a fost grav rănit.
Pentru că a fost rănit grav, poliţistul a fost trecut în rezervă. A primit atunci 8.000 de euro. Ministerul de Interne spune că a schimbat legea, iar agentul de la trupele speciale a devenit primul poliţist care primeşte bani pentru decontarea tratamentului şi a spitalizării chiar şi după pensionare.
Până acum, ministerul a plătit 27.000 de euro.
Şeful celui mai mare sindicat din poliţie spune însă că ministerul are multe de rezolvat pentru a avea grijă de angajaţii săi.
Dumitru Coarna - lider SNPPC: Am avut un politist Titu venit de la fața locului, cercetare pe timp de noapte, sediul poliției, neavând oameni suficienți, a rămas la serviciu, accident vascular, moarte în spital, nu i-au acordat nicio sumă de bani, spunând că nu e în legatură cu serviciu, e un sistem păcătos abuziv. Nu se va schimba nimic, vom merge la fel!
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News