Explicații în scandalul uleiului aruncat în Dâmbovița
Primele explicaţii în scandalul găleţilor cu apă reziduală şi cu ulei, aruncate în Dâmboviţa, vin din partea conducerii centrului comercial acuzat că ar fi poluat râul. Reprezentanţii societăţii spun că au verificat toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi au ajuns la concluzia că persoana care goleşte găleţile în Dâmboviţa nu are legătură cu centrul comercial. Bărbatul care a golit găleţile în râu doar a traversat curtea, venea de la o altă clădire din zonă, spun oficialii. Poliţia e cea care trebuie să lămurească situaţia.
Incendiu puternic la o hală din Dâmbovița
Praful saharian sufocă România
Incendiu puternic lângă Centura Capitalei
Imagini din Brașov, care abia se mai vede din cauza prafului saharian
Poluare masivă în București
Filmul crimei de la Padina
Un adolescent de 15 ani a făcut accident cu mașina pe care a furat-o, în Dâmbovița
Mărturii ale oamenilor care locuiau lângă stația GPL
Cum arată zona în care stația GPL din Crevedia a explodat
Imaginile au fost surprinse de un trecător. În ele apare un bărbat care aruncă două găleţi în râul Dâmboviţa. Reprezentanţii fast-food-ului aflat în parcarea centrului comercial au trimis un comunicat în care arată că terasa lor nu are nicio legătură cu bărbatul care apare în imagini.
De asemenea, reprezentanţii centrului comercial spun că persoana din imaginile filmate nu a venit din vreun restaurant din interiorul sau din parcarea centrului. După ce acest clip a fost postat pe internet, Garda de Mediu Bucureşti a făcut verificări. Comisarii Gărzii spun că nu au găsit nereguli la faţa locului.
Viorel Glăman, comisar şef Garda de Mediu Bucureşti: M-am deplasat cu o echipă de patru comisari, am verificat zona. Toţi agenţii economici o să fie controlaţi, s-a făcut verificarea pe teren, o să fie chemaţi la comisariatul Gărzii de Mediu Bucureşti să se verifice actele, să vedem dacă au contracte pentru predarea acestui ulei uzat, formular de încărcare-descărcare şi vom lua sancţiunile pe care le prevede legea.
Reprezentanţii ApaNova au dat asigurări că nu există pericol pentru populaţie, pentru că deversarea Râului Dâmboviţa nu se face în canalizare.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News