Experimentul unui bucureștean: Câte grade are apa din calorifer și ce temperatură ar trebui să aibă
Experiment inedit în apartamentul unui bucureştean. Florin Tiugă locuieşte în sectorul 6, în cartierul Drumul Taberei, într-un apartament de 3 camere, şi a vrut să vadă câte grade are apa din calorifer.
Nicușor Dan, despre lipsa căldurii din case: Când e cald afară se pierde, când e frig tot se pierde
Constanța, fără căldură și apă caldă
Rufe la uscat pe țevile RADET neizolate
Cum ar rezolva Ilie Bolojan problemele Bucureștiului
Frigul din școli trimite elevii acasă
Asociațiile de proprietari din București cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii
Cum a rezolvat Oradea problema termoficării
O tânără a căzut cu mașina într-o groapă, din cauza aburilor. Mărturia șoferiței
Nicușor Dan: O cincime din blocurile din Capitală au căldură sub parametri. „Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade”
A descoperit astfel că apa din calorifer are o temperatură de 38 de grade, în timp ce în casă sunt doar 19-20 de grade Celsius. În opinia sa, este mult prea puțin, în condițiile în care are un copil în vârstă de șapte luni.
Iar legislația îi dă dreptate. Potrivit lui Gabriel Dumitrașcu, fost președinte al Consiliului de Administrație al RADET, un ordin al Ministerului Sănătății din 2014 prevede că agentul termic intrat în sistemul de încălzire al unui apartament trebuie să asigure un confort termic nu mai mic de 20 de grade, cu o indicație de 22 de grade pentru baie, camera de locuit.
„Există un ordin al ANRE, există un contract între asociațiile de locatari și RADET și acolo există o specificație: nu mai puțin de 55 de grade, între 55 și 60 de grade și doar în cazuri extreme, limita ar fi atins 50 de grade pe o perioadă scurtă”, a spus Dumitrașcu.
El a adăugat că bucureștenii care nu căldură în acești parametri pot cere despăgubiri.
„Există o prevedere în regulament și există o prevedere în contractul cadru care permite tuturor să se întoarcă împotriva furnizorului de energie termică – nu mai e RADET acum, este Termoenergetica, și să solicite despăgubiri, compensații, pentru lipsa de energie termică”, a spus el la Digi24.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News