Live

Video Experiment: Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant cu autoservire

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură CNN

Un experiment realizat în Japonia de televizunea publică NHK și o echipă de experți medicali arată cât de repede se poate răspândi noul coronavirus într-o încăpere, relateză CNN.

Ceva obișnuit în zonele turistice – pensiuni, hoteluri sau croaziere de lux – restaurantele cu autoservire pot fi un propagator puternic al infectărilor cu noul coronavirus. Dacă doar unul dintre turiștii care ating tăvile cu mâncare este bolnav, atunci virusul poate să se dezvolte.

Experimentul a decurs în felul următor – unul dintre participanți și-a întins pe mâini un lichid special care este vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă și care se alătură apoi altor 9 persoane care merg la masă într-un restaurant cu autoservire.

După 30 de minute, camera se întunecă iar un filtru cu lumină ultravioletă arată rezultatul. Lichidul este vizibil pe aproape toate suprafețele din zonă, pe tacâmuri și farfurii, pe mâinile și pe fețele oamenilor. După o jumătate de oră, toate persoanele au intrat în contact cu agentul patogen.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Opoziția cere demisia lui Pedro Sanchez, acuzat de corupție. O plângere va fi depusă pentru anchetarea partidului premierului Spaniei

Covid-19 poate crește riscul de infarct și atacuri cerebrale chiar și la trei ani de la boală

Partenerii noștri