Video&Foto Nor misterios deasupra Capitalei. Bucureștenii, speriați de apariția stranie
Apariție stranie pe cerul Capitalei. Mai mulți bucureșteni au filmat azi un nor gigantic, cu o formă bizară și au publicat imaginile pe rețelele sociale. Fenomenul a devenit viral rapid.
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Accident grav pe un șantier din Capitală. O placă de beton a căzut peste un utilaj în care ar fi o persoană
Care sunt cele mai „instagramabile” locuri din București, anul acesta de Crăciun
„Exagerat de scumpe”. Cartierele din România cu cele mai mari costuri ale vieții
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Cilindrul noros uriaș s-a întins peste suprafața orașului și a rămas în nemișcare câteva ore bune. Potrivit specialiștilor, fenomenul este unul rar la nivel global.
Bogdan Antonescu, climatolog, expert în fenomene meteo extreme: Nu este nimic grav. Este un nor foarte spectaculos și destul de rar. Nu pot spune momentan cum se numește, trebuie să verificăm datele cum s-a format. În principiu este un nor „monrning glory”. Se formează destul de simplu. Este ca un singur val la suprafața mării, dar în acest caz în atmosferă. Pe măsură ce înaintează apa, respectiv aerul se ridică, iar în spate coboară. Aerul acesta, pentru că are umiditate foarte mare, pe măsură de urcă, condensează și formează norul acesta spectaculos. Nu este nimic spectaculos în afară de formă, nu produce precipitații. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atât de rare încât nici nu știm cum se formează, care este mecanismul. Este o singură regiune pe glob unde se pot prognoza, este vorba de Australia, pentru că acolo brizele marine, adică aerul împins de pe apă spre uscat produce astfel de nori. De altfel nu apare numai un singur nor de felul acesta, apar unul în spatele celuilalt. Pe glob sunt destul de rari.
Fotografii: Emanuel Mahu
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News