Live

Ursul care a atacat o tânără însărcinată și un bărbat „va fi căutat și împușcat", anunță prefectul din Brașov la două zile de la atac

Data publicării:
Ursul care a atacat o adolescentă însărcinată și un bărbat de 68 de ani pe o stradă din Crizbac, județul Brașov va fi căutat și împușcat de reprezentanții insituțiilor care au atribuții privind recoltarea urșilor periculoși, a declarat Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov. Foto: Shutterstock

Ursul care a atacat o adolescentă însărcinată și un bărbat de 68 de ani pe o stradă din Crizbac, județul Brașov va fi căutat și împușcat de reprezentanții insituțiilor care au atribuții privind recoltarea urșilor periculoși, a declarat Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov, conform Agerpres.

Recoltarea nu este condiţionată de expirarea unei anumite perioade de tip dacă se face în baza unei autorizaţii, deoarece după expirare, aceasta poate fi reînnoită până când animalul este găsit şi împuşcat, a declarat Cătălin Văsii pentru Agerpres.

Conform prefectului, în prezent, la nivelul judeţului Braşov, este singurul caz activ în care un urs periculos este căutat pentru a fi recoltat după ce a atacat două persoane, deoarece până în acest moment nu a fost confirmată prezenţa vreunui alt exemplar de acest gen.

Conform legii, la căutarea animalului participă atât reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale, cât și jandarmi, reprezentanţi ai ocolului silvic şi medicul veterinar.

Conform ultimelor date statistice făcute publice de APM Braşov în august 2023, în urma centralizării informaţiilor primite de la gestionarii fondurilor cinegetice şi în urma analizării acestora, la nivelul judeţului Braşov ar trăi 1.675 de exemplare de urs brun, în creştere uşoară faţă de anul precedent, când numărul acestora a fost de 1.633. Din estimările specialiştilor, din 2016 şi până în 2021, numărul acestora a crescut cu 65%.

Potrivit cotei aprobată de Parlament, în judeţul Braşov se pot recolta fără autorizaţie 45 de exemplare, menționează Agerpres.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băiat de 14 ani atacat de urs în judeţul Argeş, pe Transfăgărăşan. A fost emis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populației

Atac simulat cu dronă Shahed la centrala nucleară Hmelnîțkîi, la doar 120km de România

În ce stare se află fata însărcinată și bărbatul care au fost răniți de urs, în județul Brașov. Cum a avut loc atacul

Rusia a bombardat orașul ucrainean Zaporojie. Cel puțin 16 răniți în urma atacului

Partenerii noștri