Live

Un pod în lucru s-a prăbuşit în Gorj. Patru oameni au fost răniţi, unul riscă să rămână fără un picior

Data publicării:

Plan roşu de intervenţie declanşat în judeţul Gorj în urma unui accident colectiv de muncă. Patru oameni au fost răniţi, după ce o grindă dintr-un pod aflat în reparaţii s-a prăbuşit cu şapte muncitori. Unul dintre ei riscă să rămână fără un picior. Anchetatorii au constatat că n-au fost respectate măsurile de securitate şi sănătate în muncă, aşa că au deschis un dosar penal.

Şapte muncitori se aflau pe pod în momentul în care s-a produs accidentul. Cu toţii au căzut de la o înălţime de la 4 metri. Doi dintre ei au fost prinşi sub o traversă din beton şi răniţi grav.

Câţiva au sărit în gol, când au simţit că le fuge betonul de sub picioare. Deşi răniţi, s-au grăbit să-i ajute pe cei doi colegii prinşi sub grindă, până la sosirea salvatorilor.

„Am auzit ţipând colega şi ne-am ridicat toţi s-o ajutăm. Am ajutat-o cu ce am putut, cu mâinile să săpăm”, povesteşte un muncitor.

Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj: „Pompierii militari au intervenit pentru extragerea acestora şi acordarea primului ajutor calificat. Femeia a suferit a suferit leziunile cele mai grave, fiind preluată de elicopterul SMURD şi transportată la spital”.

Ana Duma, medic: „Patru victime, din care trei stabile hemodinamic, nu indică probleme, cu contuzii şi traumatisme minore. A patra, cu sindrom de strivire membru inferior drept”.

Miruna Prejbeanu - purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: „În cauză, se desfăşoară activităţi în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a sănătăţii şi securităţii în muncă”.

Tache Scărlătescu, administratorul firmei de construcţii: „Ei s-au pus ca să armeze o latură din asta şi, fiind mai mulţi înşiraţi pe pod, e posibil să se fi răsturnat cu ei”.

Firma e din Slatina, iar muncitorii sunt din Craiova. Lucrările la pod fac parte, altături de un drum comunal, dintr-un proiect de 1 milion de euro, fonduri europene. Până la finalizare, localnicii nu pot să traverseze râul Amaradia decât fie prin apă, fie pe o punte şubredă, care se clatină şi scârţâie la fiecare pas.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Șucu i-a convins! Apariția misterioasă a fraților miliardari alături de patronul Rapidului. Cum au fost surprinși

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan anunță deschiderea a trei noi șantiere în București pentru schimbarea conductelor de apă caldă. Care sunt străzile afectate

Digi Economic: Șantiere pe mai multe bulevarde din București pentru următorii trei ani. Care vor fi zonele afectate

Noul an școlar a început, dar șantierele nu s-au terminat. Elevii din 600 de școli nu vor învăța în clase, ci în containere și biserici

Bucureștenii nu vor avea apă caldă nici după 11 august, așa cum se așteptau. Nicușor Dan: Situația se va prelungi

Partenerii noștri