Şoferii care vor despăgubiri pentru maşinile distruse de copaci au de aşteptat mai mult decât îşi pot imagina
Deşi vremea se îmbunătăţeşte, chinul şoferilor care şi-au găsit maşinile distruse de copaci continuă. Cei peste 500 de bucureşteni vor încerca acum să obţină despăgubiri din partea primăriilor pentru reparaţiile automobilelor. Este o luptă care poate dura chiar şi doi ani, asta în cazul în care primăriile nu au poliţă de asigurare, iar oamenii sunt obligaţi să meargă în instanţă. Iată ce paşi aveţi de urmat dacă treceţi printr-un accident asemănător.
Noua taxă de 540 de lei pe an, pentru bucureștenii din Sectorul 4 cu mașini, dar fără loc de parcare, a fost adoptată
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Coșmar într-un cartier de lux din București. Un bărbat a vandalizat cu o piatră 16 mașini, în doar câteva ore
Motorina ar putea dispărea din benzinării în următorii ani
Povestea de succes a unui român care spală mașinile Regelui Charles
Accident grav în Neamț: 3 tineri au murit iar alți 4 au fost răniți
Accident grav în Ialomița. Un om a murit iar alți 5 au fost răniți
Mașinile curate consumă mai puțin combustibil (studiu)
Imaginile au fost surprinse sâmbătă dimineaţă, în Sectorul 4. Proprietarul maşinii strivite de crengile îngheţate spune că, totuşi, a avut noroc: „Plafonul înfundat de la craca căzută şi capota. Reacţia a fost să o iau cât mai repede, să iau craca pentru că era măricică, iar apoi a trebuit să degajez pentru că au început să cadă mai multe crengi din copac, chiar mai mari. Noroc că am mutat-o repede”.
Alt şofer, aceeaşi poveste: „Aleea Tomeşti, s-a rupt un copac în jumătate şi a venit chiar pe maşina mea. Din cauza gheţii, prea grea, s-a îngreunat copacul şi a căzut pe maşină. Ce pagube? Mi-a spart luneta pe spate, zgârieturi capotă, faţă, spate, oglinda stângă”.
Ambii proprietari au mers la primăria de sector, după ce edilul a promis că instituţia va plăti daunele provocate de copacii prăbuşiţi. Banii nu vor veni din bugetul Primăriei, ci de la o firmă de asigurări.
Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: „Cuantumul acestei asigurări este undeva la 100.000 euro. Cetăţeanul, împreună cu această constatare făcută de poliţia locală se prezintă la Primărie. Face o solicitare, ataşează acestei solicitări ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, împreună cu devizul aferent şi într-un timp mai mult decât rezonabil îşi poate primi suma de bani.”
Şoferii ghinionişti dar care au domiciliul în alte sectoare sunt îndemnaţi chiar de edili să se adreseze instanţei, dacă vor despăgubiri.
Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Dacă sunt identificate situaţii în care avem arbori bătrâni care erau uscaţi şi care ar fi trebuit toaletaţi, acolo discuţia poate fi dusă la următorul nivel. Doar în baza unei sentinţe judecătoreşti se poate face despăgubirea de către autoritatea locală”.
Pentru a ajunge aici e nevoie însă de răbdare, avertizează avocaţii.
Florin Tîrnovean, avocat: „În primul rând se adresează primăriei de sector sau primăriei unde a avut loc respectiva cădere. Ar dura cel puţin în jur de 6-8 luni până când va avea un răspuns clar din partea acelei instituţii, iar ulterior în instanţă cel puţin un an de zile”.
Judecătorii sunt cei care, în baza unei expertize, stabilesc dacă valoarea despăgubirilor solicitate e justificată.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News