Purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu, despre tavanul fals care a căzut și a rănit patru elevi: "Zeița Fortuna a ajutat să nu fie mai grav"
Clădirea școlii din Sibiu unde tavanul fals dintr-o clasă a căzut și a rănit patru copii a fost renovată în urmă cu 20 de ani. De atunci nu a mai verificat nimeni în ce stadiu este.
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Criză de muncitori în construcții. Șantierul unde lucrează oameni din 4 județe, ca să ridice 100 de blocuri
Vila de lux în care a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner a fost scoasă la vânzare
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Uși de toaletă tăiate după forma vasului
Un polițist sare din mașină și lovește cu pumnii și picioarele un șofer
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Gheorghe Banciu, directorul școlii: "Tavanul a căzut, e bucăti. Vă dați seama, din rigipsul ăla și profilele alea metalice n-a fost mare lucru".
Corpul de clădire în care s-a produs incidentul a fost construit în 1936 și a fost renovat ultima oară în urmă cu 20 de ani.
Maria Greavu, primarul comunei Loamneș: "Absolut nimic nu prevestea că se poate întâmpla ceva. Înainte de acest incident cu o oră sau jumătate de oră au fost semnalate niște zgomote. În rest, în clasă nu era tavanul fisurat, nu era desprins, adică nu era nimic niciun semn care să îți dea de gândit".
Constantin Dincă - purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu: "Zeița Fortuna a ajutat să nu fie un caz mai grav, cu probleme mai grave. Clădirea este o clădire solidă, puternică. Lucrările care s-au realizat acum 17-18 ani au fost aceste lucrări de modernizare a sălilor de clasă prin instalarea de tavane false, care din păcate au cedat".
Şcoala Gimnazială Alămor nu a fost expertizată pentru a fi sau nu încadrată seismic. Din cele 33.000 de corpuri de clădiri destinate școlilor, 28.000 de clădiri în care elevii români învață, mănâncă sau sunt cazați nu sunt expertizate seismic.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News