Programul „Weekenduri la Măgura”, anulat din cauza unui urs care a pătruns în interiorul taberei de sculptură
Muzeul Judeţean Buzău a anulat programul „Weekenduri la Măgura”, o iniţiativă prin care tinerii puteau participa la ateliere de creaţie şi activităţi sportive alături de specialişti în Tabăra de Sculptură Măgura, după ce în incinta muzeului în aer liber a fost semnalată prezenţa unui urs.
În anul 2024, în cadrul programului a fost organizată o singură întâlnire, pe 13 iulie, la care au participat peste 300 de copii şi părinţi. Următoarele ediţii, care ar fi trebuit organizate în zilele de 27 iulie, 10 august şi 24 august, au fost anulate.
„Programul «Weekenduri la Măgura», iniţiat în anul 2020, va fi anulat în acest an, deşi fusese reluat în condiţii foarte bune, cu o prezenţă masivă din partea iubitorilor de natură şi artă. Acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că agenţii de securitate, care efectuează serviciul de pază la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura, au semnalat prezenţa unui urs în această zonă. Prin urmare, Muzeul Judeţean Buzău anunţă suspendarea programului «Weekenduri la Măgura», ediţia 2024, şi îi îndeamnă pe vizitatorii acestui obiectiv să fie prudenţi!”, a transmis instituţia de cultură.
Potrivit conducerii Muzeului Judeţean, este pentru prima dată când e semnalat un urs în interiorul taberei de sculptură.
„Programul «Weekenduri la Măgura» a fost iniţiat în anul 2020 în momentul în care s-a finalizat proiectul de remodelare vizuală şi revalorificare muzeală a acestui muzeu în aer liber şi de atunci au fost ţinute mai multe întâlniri cu tineri, copii pasionaţi de artă şi de mişcare. Programul coordonat de Muzeul Judeţean presupunea o serie de patru până la şase întâlniri cu specialiştii muzeului în Tabăra Măgura, muzeu în aer liber, care coordonau diferite activităţi, jocuri, elemente de creaţie artistică. Până în prezent, de acest program au beneficiat câteva mii de participanţi. Din păcate pentru acest program, în anul 2024 a fost ţinută doar o astfel de întâlnire pe data de 13 iulie, iar acum, pentru că ne-a fost semnalat, de către agenţii de pază care asigură securitatea în zonă, prezenţa unui urs care a coborât în tabără, am decis să anulăm întâlnirile din acest an. Este pentru prima dată când coboară în Tabăra Măgura”, a declarat pentru Agerpres, directorul Muzeului Judeţean, Daniel Costache.
Tabăra de la Măgura a luat fiinţă în anul 1970, fiind unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa, cu o suprafaţă de 72 de hectare şi sute de lucrări care atrag anual mii de turişti.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News