Live

Video Incendiu la un azil de bătrâni: 40 de persoane evacuate, Planul Roşu de Intervenţie activat. Precizările lui Raed Arafat

Data actualizării: Data publicării:
Un incendiu a izbucnit, luni, la un azil de bătrâni din municipiul Tulcea.

Un incendiu a izbucnit, luni, la un azil de bătrâni din municipiul Tulcea, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie.

ACTUALIZARE 18:30 - Raed Arafat, șeful DSU a spus că de la început a fost activat Planul Roșu, și au fost alocate de către IGSU mai multe resurse, inclusiv din județele limitrofe, de la Constanța și de la Brăila.

„La acest moment, ce putem spune este că din fericire nu avem victime. 40 de persoane au fost evacuate. Dintre acestea, șapte au fost duse la spital, având nevoie de îngrijiri medicale care nu au legătură cu incendiul.

17 persoane au fost relocate la alt centru, și se va continua până când vor fi relocate toate cele 40 de persoane, pentru că nu cred că se mai pot întoarce în clădire, din ceea ce am discutat cu inspectorul-șef de la Tulcea, pentru că este ardere generalizată, și se lucrează pe stingere.

Autorităţile lucrează pentru relocarea lor în alte instituții.

Riscul de extindere există întotdeauna, nu mi s-a spus dacă s-a întâmplat asta, dar pompierii când intervin se asigură întotdeauna că nu se răspândește încendiul.

Este o situație care este în dinamică, orice poate să apară. Ei vor comunica mai departe ce se întâmplă acolo.

Important pentru noi, cel mai important, este că au fost evacuați oamenii și că nu avem deloc victime sau persoane cu arsuri.

Încă nu se știe de la ce a pornit incendiul. Ulterior vor investiga care este cauza. Toate aceste aspecte de cauză, de documente, legalitate asta după ce terminăm cu salvarea vieților și a proprietăților. La acest moment, cum am zis, nu avem victime, se lucrează pe stingerea incendiului.

Din ce am înțeles până acum, incendiul de la acoperiș a pornit, care este cauză încă nu știm.”, a declarat Arafat la Digi24.


Potrivit IGSU, incendiul se manifestă la nivelul acoperişului, iar 40 de persoane au fost evacuate.

Acestea se află în curtea azilului şi nu necesită îngrijiri medicale, arată sursa citată.

Având în vedere numărul mare de persoane implicate, în judeţul Tulcea a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, relatează Agerpres.

La locul evenimentului au fost alocate 3 maşini de stingere, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD şi 3 ambulanţe SAJ.

Totodată, în sprijin se deplasează o maşină de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Constanţa, precum şi o maşină de stingere şi o ambulanţă SMURD de la ISU Brăila, precizează IGSU.

Misiunea este în dinamică. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Incendiu la locomotiva unui tren, în Cluj. Călătorii s-au autoevacuat

Incendiu uriaș la o fabrică de tancuri din Siberia. Rușii spun că a luat foc acoperișul „fabricii de televizoare” de la niște reparații

Hoteluri din stațiunea Platanias, din Creta, au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetație

Stare de urgență la Los Angeles. Trei incendii care ard necontrolat în California lasă în urmă case și mașini carbonizate

Partenerii noștri