Live

Video Heroina din Orient trece prin România. Aproape 170 de traficanți au fost ridicați într-o singură zi

Data publicării:
Adrian Lambrino, șeful Direcției de Combatere a Crimei Organizate Foto: Digi24

România rămâne o rută alternativă pentru transportul celor mai periculoase droguri în Europa. Traficanții cred că se fac nevăzuți ocolind porturi cunoscute din Germania sau Olanda. Iar drogurile sunt atât de prezente pe piață, inclusiv în România, încât au devenit mai accesibile ca oricând, pentru că prețul lor e în scădere. O recunoaște chiar șeful structurii de Combatere a Crimei Organizate, într-un interviu pentru Digi24. 

169 de persoane bănuite că sunt implicate în traficul de droguri au fost ridicate într-o singură zi de polițiștii și procurorii DIICOT. Când a auzit că mascații îi bat la ușă, unul dintre suspecți a încercat să scape, sărind pe geam:

Investigator: De ce ai vrut să fugi?

Suspect: Nu am știut că sunteți voi.

Investigator: Dar cine credeai că e?

Marile metropole din Europa sunt alimentate cu droguri care trec prin România, spune șeful ofițerilor anti-mafia din Poliția Română.

„România rămâne o rută alternativă pentru anumite categorii de droguri și o rută pentru alte categorii de droguri. Cocaina, de exemplu, având cazuistica înregistrată în anii anteriori, și o rută a heroinei pe poziționarea naturală, geografică, între țările de producere a heroinei și țările de destinație”, spune Adrian Lambrino, șeful Direcției de Combatere a Crimei Organizate.

Traficanții care vor să ocolească porturile din Germania și Olanda aduc drogurile prin portul Constanța.

După o operațiune ultrasecretă, în luna mai a acestui an anchetatorii au făcut o captură record: aproape o tonă și jumătate de heroină descoperită în containere care urmau să ajungă în vestul Europei.

Cât costă principalele droguri pe piața din România

Însă nici piața din România nu duce lipsă de marfă.

„Avem o piață de consum intern, fără dubiu acest lucru. Putem vorbi despre prețuri de până la 100 de euro pe gramul de cocaină, 10 euro pe gramul de canabis, între 50 și 100 de lei comprimatul de drog sintetic (ecstasy)”, detaliază Adrian Lambrino - șeful Direcției de Combatere a Crimei Organizate.

Marfa este atât de prezentă pe piață, încât a devenit și mai accesibilă, pentru că i-a scăzut prețul, explică ofițerul.

Doar anul acesta au fost deschise 700 de anchete care îi vizează pe traficanți.

Pandemia a dus și la alte fenomene îngrijorătoare aflate tot în atenția ofițerilor de la Combaterea Criminalității Organizate: sunt din ce în ce mai dese cazurile de pornografie infantilă pe internet.

Vorbim de live streaming, adică material produs de părintele acelui copil și transmis în cadrul unor sesiuni live prin diverse rețele de socializare”, explică Adrian Lambrino.

Ofițerii care lucrează la astfel de cazuri urmează să fie instruiți special pentru a interveni în situații în care copiii cad victime propriilor familii.

 

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bătrân de 70 de ani din Timișoara, prins în flagrant după ce a preluat un colet cu 9 kilograme de cannabis primit din Spania

Fraţii Tate scapă de procesul în care erau acuzaţi de trafic de persoane şi viol. DIICOT trebuie să reia ancheta de la zero

Primarul din Crevedia, Florin Petre, arestat 30 de zile pentru trafic de persoane după ce a exploatat un bărbat cu handicap la ferma sa

DIICOT deschide dosar penal privind alegerile prezidențiale. Ce infracțiuni sunt cercetate

Partenerii noștri