Video Clădirile avariate de cutremurele din Gorj, cu probleme și după mai bine de un an. Școala dintr-o comună, închisă
După mai bine de un an de la cutremurele din județul Gorj, efectele încă se resimt. În comuna Glogova, una dintre școli este închisă, din cauză că structura de rezistență a fost afectată în urma seismului, fapt ce ar pune în pericol siguranța copiilor, care sunt nevoiți acum să meargă la alte școli. Autoritățile speră să obțină bani de la Guvern pentru refacerea instituției.
Iarnă fără contracte de deszăpezire, din dorința primarilor de a face economie
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Asfaltare blocată într-o comună din Gorj, din cauza unei erori într-o hârtie
Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat în largul Mării Negre
Au testat țeava de gaz cu bricheta. Ce s-a întâmplat
Membrii unui echipaj de pe ambulanță din Gorj au luat o pauză în timpul unei misiuni de urgență. Motivul ireal pe care l-au invocat
Plan de urgență în caz de cutremur, în spitale și primării
Un motociclist din Târgu Jiu a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină
Autoritățile locale din comuna Glogova spun că au fost nevoite să închidă unitatea de învățământ din localitate, pentru că structura de rezistență a fost grav afectată de cutremurele înregistrate la nivelul județului Gorj în luna februarie a anului trecut.
Peste 40 de copii au fost mutați la celelalte două unități de învățământ din această comună, iar autoritățile dau asigurări că fac toate eforturile pentru a reuși să obțină fondurile necesare renovării acestei unități de învățământ.
Autoritățile locale au declarat că au depus documentele necesare pentru a obține bani prin programul școli sigur la cutremur, derulat prin Ministerul Dezvoltării, însă momentan nu se știe de ce sumă este nevoie, fiind necesară o evaluare efectuată de către specialiști.
Școala respectivă nu poate fi refăcută, ci trebuie demolată în totalitate, aceasta fiind construită în anul 1908, iar structura de rezistență nu mai este sigură.
În luna februarie 2023 au fost înregistrate două cutremure, cel mai mare având 5,7° pe scara richter și în total au fost afectate peste 120 de clădiri în județul Gorj, dintre care 27 de unități de învățământ.
Editor : Ș.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News