Live

Doi soți din Dorohoi s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Avertismentul medicilor: poate fi fatal

Data publicării:
O ambulanță SMURD a intervenit la fața locului.

Doi soți din Dorohoi, județul Botoșani, s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Medicii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării mustului: câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale, potrivit Mediafax.

Cei doi soți din Dorohoi au cu vârste de 60, respectiv 64 ani și au fost la un pas să-și piardă viața după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) arată că prima care a intrat în beci a fost femeia și, pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era așteptată de soț și câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.

Câteva clipe mai târziu, aceștia au fost găsiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur.

Două echipaje din cadrul ISU Botoșani, dintre care și o ambulanță SMURD au intervenit pentru a le acorda primul ajutor celor doi soți, iar în sprijin a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU.

Butoaiele depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol, efectele asupra organismului fiind cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

Pentru evitarea tragediilor, pompierii îi sfătuiesc pe cetățeni să fie prudenţi și să realizeze procesul de fermentare în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă. Ce spune medicul acuzat că nu a vrut să îl opereze

20 de persoane din Buzău au ajuns la spital, intoxicate cu ciuperci cumpărate de pe marginea drumului

Un echipaj de ambulanță din Gorj a luat pauză în timp ce o pacientă aștepta în salvare să fie dusă la spital. Ce s-a întâmplat

O pacientă s-a vindecat în drum spre spital, datorită gropilor din asfalt

Partenerii noștri