Live

Bulevardul Iuliu Maniu, polul accidentelor grave din Capitală. Cauzele sunt multiple, dar în principal victime cad pietonii

Data publicării:
Mașină de poliție în misiune. Foto: Facebook/Politia Română

Bulevardul Iuliu Maniu rămâne și anul acesta polul accidentelor grave din Capitală. Nu este săptămână în care pe bulevard să nu fie cineva rănit, iar în unele cazuri vorbim și de decese. De la începutul anului și până acum, au murit patru persoane. Cauzele accidentelor sunt mai multe, dar în principal victime cad pietonii, unii dintre ei traversând neregulamentar.

1 iulie 2020 - un motociclist în vârstă de 26 de ani își pierde viața pe Bulevardul Iuliu Maniu din București după ce este lovit în plin de un șofer neatent. Astfel de evenimente rutiere grave au loc frecvent pe artera din sectorul 6.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi 24: În anul 2019, pe Bulevardul Iuliu Maniu au fost 23 de accidente grave, în care și-au pierdut viața 4 persoane. În 2020, până în luna august, au fost 13 accidente grave, în care au murit tot atâtea persoane, asta în condițiile în care în două dintre cele 8 luni a fost stare de urgență.

Sorin Ene, șofer de drift: Pe prima bandă întâlnim microbuze de călători, nu au voie să staționeze, e semn, sau alte mașini, cum e această mașină. Prinzând această undă verde, cum avem și noi, viteza este mare, pentru cei care nu respectă virajul la stânga, spre cartierul rezidențial se întâmplă accidente extraordinar de puternice.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi 24: Principala cauză a accidentelor de pe Bulevardul Iuliu Maniu sunt traversările neregulamentare. Pietonii se grăbesc, nu trec pe trecerea de pietoni și își pun viața în pericol.

Nici cei care traversează regulamentar nu se simt în siguranță.

Pieton: Greu, aici oprește primul, oprește al doilea, al treilea te ia de pe trecerea de pietoni, foarte periculoasă trecerea asta de pietoni.

Polițiștii spun că mulți șoferi sunt mai atenți la telefon decât la trafic.

Reporter: Cât ai primit amendă?
Șofer: 870 de lei, evitați telefoanele cât puteți la volan...

Alexandru Stancu, agent-șef de Poliție: Sunt diverse situații, la telefon că vorbesc cu soțiile, cu mamele, cu copiii, la centură că abia s-a urcat în mașină și a uitat să o pună...

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Dacă concomitent cu telefonul se încalcă și alte reguli, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, nesemnalizarea direcției de mers se reține permisul pentru o perioadă de 30 de zile, este o cauză concurentă la producerea accidentelor de circulație.

În topul arterelor cu risc ridicat de accidente din București, se numără și Calea Victoriei, Șoseaua Pantelimon sau Șoseaua Olteniței.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Piaţa Matache rămâne deschisă iar hala de legume şi fructe este intactă. Comercianții afectați de incendiu au fost mutați

Câți civili ucraineni au fost uciși de ruși de la începutul conflictului. ONU a dat publicității cifrele oficiale

Incendiu puternic la Piața Matache din București. A fost emis și un mesaj RO-Alert

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

Partenerii noștri