Live

Video Percheziții de amploare după bătaia din Pantelimon. Sute de polițiști, drone și un elicopter i-au căutat pe cei implicați în conflict

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Percheziții de amploare au avur loc marți dimineața în cazul bătăii cu topoare de la sfârșitul săptămânii trecute din Pantelimon. Mascații au intrat peste cei implicați în scandal. În acțiune au fost folosite un elicopter și drone. Poliția anunță că 9 dintre persoanele căutate au fost deja găsite, dar 5 sunt căutate în continuare. La operațiune participă și șeful Poliției Capitalei.

ACTUALIZARE 10.55 Șeful Poliţiei Capitalei, chestor principal de poliţie Bogdan Berechet, și șefa IPJ Ilfov, chestor de poliţie Mădălina Moşoiu, au anunțat că toți participanții la conflict au fost identificați.

Luni seară a fost reţinută o altă persoană implicată, care acum este cercetată pentru tentativă de omor şi conducere fără permis.

„Această persoană a participat la conflictul de de pe 21 septembrie în calitate de conducător auto, la volanul unui autoturism”, a precizat Moşoiu.

Potrivit acesteia, persoana respectivă este prezentată, marţi, Tribunalului Ilfov pentru dispunerea măsurii de arest preventiv.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a spus că toate persoanele implicate în conflict au fost identificate.

„Toate persoanele de interes în cele două cauze, atât cea din Ilfov, cât şi cea din Capitală, au fost identificate. Aşadar, în continuare vom derula activităţi împreună cu Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov şi celelalte structuri implicate pentru a documenta, pentru a contura probatoriul în cele două cauze, pentru a fi dispuse măsuri legale, cu siguranţă, în perioada imediat următoare”, a spus Drăgan.

Acesta a precizat că autorităţile lucrează în continuare pentru identificarea altor personae, dar care au fost doar martori la incident.

„Mai sunt de identificat persoane care au participat, dacă îmi permiteţi să spun aşa, în calitate de martor, este foarte important să fie aduse şi la evenimente. Este foarte important ca şi aceste persoane să fie conduse la audieri de către colegii noştri, tocmai pentru a contura întregul fir al evenimentelor”, a explicat Drăgan.


Suspecții s-au ascuns de poliție în casele apropiaților, ca să nu fie prinși. La percheziții, polițiștii au găsit săbii, bâte și topoare despre care se crede că au fost folosite în conflict. Opt oameni vor fi duși la audieri.

La operațiune participă și un elicopter, alături de peste 200 de polițiști și jandarmi.

La nivel național sunt 40 de percheziții, pentru că polițiștii au informații că în scandal au fost implicate mai multe persoane decât se credea inițial.

„În această dimineaţă, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, Poliţiei Sectorului 3, Serviciului Acţiuni Speciale, Poliţiei Canine, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal ce se efectuează cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii amintesc că, la data de 21 septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi, printr-un apel la 112, de către angajaţii spitalului, cu privire la un scandal la camera de gardă.

„În vederea administrării materialului probator, în această dimineaţă, poliţiştii Capitalei pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, pentru depistarea persoanelor, precum şi a bunurilor de interes în cauză.”, precizează Poliţia Capitalei.

Operațiunea este coordonată chiar de șeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

În urma investigaţiilor au fost identificate 19 persoane implicate în incident. 12 dintre persoanele participante la conflict au fost audiate, iar pentru 6 dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă. Alte 4 persoane sunt în spitale pentru investigaţii medicale, aflându-se sub paza poliţiştilor. La acest moment sunt căutate alte 3 persoane care au fost identificate ca fiind participante la conflict.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Percheziţii într-un dosar de camătă şi înşelăciune. Sunt vizați fiul interlopului Austrianu şi iubita lui

Bătaia din Pantelimon: trei agresori, căutați în continuare de polițiști. Au fost dați în urmărire și la frontieră

Audieri maraton și filtre cu 400 de polițiști după bătaia din Pantelimon continuată la spital. Martor: „N-am avut curajul să ies afară”

Detalii despre scandalul din Pantelimon: 40 de minute între bătaia din stradă și conflictul din spital. Ce a făcut Poliția

Partenerii noștri