Elevii și profesorii, mai nemulțumiți că trebuie să poarte mască, decât că nu au dispozitive pentru școala online (sondaj)
Percepția elevilor și profesorilor despre prima săptămână de școală nu este tocmai bună. Conform unui sondaj, 34% dintre cadrele didactice spun că prima săptămână de școală a însemnat multe situații neprevăzute sau dificile, în timp ce alți 11% susțin că începutul școlii a fost de-a dreptul haotic.
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Ciolacu și Simion, în turul doi la prezidențiale (sondaj USR)
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Mesajul fotbaliștilor de la Euro 2024 pentru elevii care susțin Evaluarea Națională
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
Elevii au perceput situația cam la fel: 24% s-au confruntat cu situații neașteptate, iar 16% consideră că a fost haos.
Principala dificultate atât pentru elevi, cât și pentru profesori este legată de purtarea măștii - de care s-au declarat nemulțumiți 70% dintre elevi și 67% dintre cadrele didactice.
O altă problemă a fost lipsa dispozitivelor electronice și a conexiunii la internet. Iar aproape jumătate dintre elevi sunt nemulțumiți de lipsa interacțiunii fizice cu colegii.
„O treime din copii și profesorii sunt într-un vis urât, nu știu ce au de făcut
Sondajul trebuie să arate care e realitatea, nu cum o prezintă autoritățile.
Părinții și copiii nu știu și nu respectă regulile, școala nu poate pune la dispoziție măști și dezinfectat și nici mijloace pentru învățământul online, pentru că susținerea din partea autorităților este deficitară.
Lucrurile în foarte multe școli se întâmplă mai mult sau mai puțin ca înainte de pandemie cu riscurile de rigoare. Numărul crescut de infectări este generat de faptul că parte din școli nu pot respecta regulile. Asta trebuie să fie clar înțeles, asta e România”, a afirmat la Digi24 sociologul Gelu Duminică.
Sondajul a fost realizat prin metoda chestionarului online în peste 100 de școli. La el au răspuns aproape 1.000 de elevi și cadre didactice. Scopul acestui studiu făcut de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară "Împreună" este de a înțelege care este perspectiva asupra noului an școlar în contextul pandemiei de Covid-19.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News