Elevii protestează la Guvern și cer soluții pentru noul an școlar 2020-2021. Scenariul cu care ei ar fi de acord
Protest în faţa Guvernului al reprezentanţilor elevilor. Mai sunt câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor și elevii cer autorităţilor să prezinte un plan concret privind anul şcolar 2020-2021. În acest context, reprezentanți ai Asociației Elevilor din București vor protesta în fața Guvernului și vor cere să lis e prezinte soluții concrete pentru noul an școlar.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Elevii sunt nemulțumiți că, deși mai este o lună până la noul an școlar, nu este prezentat un plan clar.
Alex Rădulescu, președintele Asociației Elevilor București – Ilfov a declarat pentru Digi24 că trebuie descentralizate măsurile și că toți elevii trebuie să aibă acces la dispozitive mobile și la internet. Orele nu se pot desfășura doar fizic, scenariul privind învățământul hibrid sau exclusiv online va fi fezabil doar dacă aceste condiții vor fi îndeplinite, a spus Rădulescu.
El a adăugat că li s-a promis participarea la o discuție pe această temă la Ministerul Educației, dar nu au mai fost chemați.
Mai multe asociații de elevi din țară vor trimite la București colete cu revendicările lor. Elevii din Constanța vor trimite în colet și un ceas, pentru a transmite, simbolic, că timpul trece și că trebuie luate decizii rapid.
Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat la Digi24 că elevii nu au fost consultați suficient.
"Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.
Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate.
Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.
Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate", a declarat Sabina Spătariu.
Citiți și:
Monica Anisie: Învățământul hibrid este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar
Redactare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News