Live

Elevii protestează la Guvern și cer soluții pentru noul an școlar 2020-2021. Scenariul cu care ei ar fi de acord

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Captura Digi24

Protest în faţa Guvernului al reprezentanţilor elevilor. Mai sunt câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor și elevii cer autorităţilor să prezinte un plan concret privind anul şcolar 2020-2021. În acest context, reprezentanți ai Asociației Elevilor din București vor protesta în fața Guvernului și vor cere să lis e prezinte soluții concrete pentru noul an școlar.

Elevii sunt nemulțumiți că, deși mai este o lună până la noul an școlar, nu este prezentat un plan clar.

Alex Rădulescu, președintele Asociației Elevilor București – Ilfov a declarat pentru Digi24 că trebuie descentralizate măsurile și că toți elevii trebuie să aibă acces la dispozitive mobile și la internet. Orele nu se pot desfășura doar fizic, scenariul privind învățământul hibrid sau exclusiv online va fi fezabil doar dacă aceste condiții vor fi îndeplinite, a spus Rădulescu.

El a adăugat că li s-a promis participarea la o discuție pe această temă la Ministerul Educației, dar nu au mai fost chemați.

Mai multe asociații de elevi din țară vor trimite la București colete cu revendicările lor. Elevii din Constanța vor trimite în colet și un ceas, pentru a transmite, simbolic, că timpul trece și că trebuie luate decizii rapid.

Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat la Digi24 că elevii nu au fost consultați suficient.

"Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.

Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate.

Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.

Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate", a declarat Sabina Spătariu.

Citiți și:

Orban: Presiunea pentru informații despre deschiderea școlilor e rezultatul inițiativei demagogice a PSD. Când luăm decizia, vom anunța

Iohannis: Școala nu va începe în condiții normale, ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Până în septembrie pandemia nu va dispărea

Monica Anisie: Învățământul hibrid este cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar

Monica Anisie: Copilul trebuie să învețe în orice situație. Avem în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor

Încă nu se știe cum va începe școala în România. Cum este în Italia, Spania sau Bulgaria și ce strategii au autoritățile de acolo

Soluție pentru întoarcerea la ore în toamnă: Fiecare școală să decidă singură cum începe cursurile. Anisie: "Luăm în calcul"

Redactare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Forumul 24 TRENDS FOR 2024. Educația, baza unei națiuni

Copiii români de la țară, victimele sărăciei. 250.000 dintre ei se culcă flămânzi seară de seară. „Am învățat că nu trebuie să renunț”

Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații. Elevă: „Trebuie să convingem sponsorii”

Concurență mare la rezidențiat. În ciuda declaratei crize de medici, jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri

Partenerii noștri