Live

Tot mai aproape de manualul unic

Data actualizării: Data publicării:

Se fac paşi mari pentru ca manualele şcolare obligatorii să fie făcute de o singură editură.

Deputaţii au dat undă verde ordonanţei care trece Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi stabileşte ca aceasta să editeze manualele obligatorii.

Acum, actul normativ va merge pentru promulgare la preşedintele ţării. Între timp, aşteptăm o decizie din partea aleşilor şi în privinţa legii manualului unic.

Ambele proiecte au fost iniţiate de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, şi au fost criticate atât de edituri, cât şi de profesori, pentru că, spun ei, duc la monopolizarea pieţei manualelor.

Citiţi şi:

Ce ar însemna manualul unic pentru elevii din România. Ce spun experții

În Austria, pentru fiecare materie există 20 de manuale diferite. În Germania sunt 16 curricule, cu manuale proprii, pentru fiecare land în parte! În Bulgaria și Serbia există o selecție a manualelor și doar cele mai bune pot fi folosite. Nu doar europenii se declară împotrivă unui manual unic. În SUA, de exemplu, elevii învață după unele dintre cele mai performanțe manuale. Așa cum este în cazul statului California.

Polonia și Ungaria sunt ultimele țări din Europa care au încercat introducerea manualului unic. S-a renunțat rapid la idee, pentru că promovau stereotipuri și nu erau tipărite la timp.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Forumul 24 TRENDS FOR 2024. Educația, baza unei națiuni

Copiii români de la țară, victimele sărăciei. 250.000 dintre ei se culcă flămânzi seară de seară. „Am învățat că nu trebuie să renunț”

Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații. Elevă: „Trebuie să convingem sponsorii”

România cheltuiește mai puțini bani pentru educație decât Benin și Zambia, raportat la PIB

Partenerii noștri