Profesorii anunță că nu vor participa la simularea evaluării naționale care începe luni. Reacția ministerului
Profesori din peste 1.000 de şcoli din ţară nu vor participa la simularea examenului de evaluare naţională, care începe mâine.
Sute de angajați ai Romsilva protestează
Încă o zi cu aglomerație la metrou
Cifrele îl contrazic pe Călin Georgescu
Un post desființat la CET Craiova ar putea lăsa orașul fără căldură. Operatorii au demisionat în semn de solidaritate
Protest de amploare la Șantierul Naval Mangalia. 1.400 de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă
Protest la Camera Deputaților după concedierile anunțate de Ilie Bolojan
Jurnaliștii Digi24, amenințați de susținătorii lui Călin Georgescu
Situație de criză în Timișoara, după ce orașul a rămas cu o singură maternitate publică
Elena Lasconi, după protestul AUR : „Mă aștept ca tensiunea socială să crească”
Această formă de protest vine ca o urmare a nemulţimirilor, anunţă cel mai mare sindicat din Educaţie.
Angajaţii cer ca majorarea salarială de la 1 martie să nu fie condiţionată de închiderea unor unităţi de învăţământ sau tăieri de sporuri. De asemenea, vor să obţină dreptul de a ieşi la pensie cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard, fără să le fi diminuat cuantumul pensiei.
Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au cerut şi boicotarea simulării examenului naţional de bacalaureat, din perioada 19-22 martie 2018.
MEN: Boicotul nu este o soluţie! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creştere salarială, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale
Ministerul Educaţiei le transmite sindicaliştilor care ameninţă cu boicotarea simulării Evaluării Naţionale că boicotul nu este o soluţie, făcând apel la cadrele didactice să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale şi reamintindu-le că tocmai au primit o mărire salarială de 20%.
„Boicotul nu este o soluţie! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creştere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceştia se află în faţa primei lor simulări de examen, iar impactul emoţional asupra lor este unul puternic”, transmite ministerul.
De asemenea, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, le reaminteşte reprezentanţilor sindicali că sunt în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă şi, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanşeze conflicte de muncă.
Ca răspuns la revendicările sindicaliştilor, Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că este în contact permanent cu sindicatele din învăţământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federaţiilor sindicale şi că şi Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor.
În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se doreşte creşterea vârstei de pensionare, nu scăderea ei, răspune instituţia solicitării sindicaliştilor de a se putea pensiona cu 3 ani înintea împlinirii vârstei legale, fără ca aceasta să le afecteze nivelul pensiei.
„Tendinţa este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menţinuţi în activitate peste vârsta de pensionare”. argumentează MEN.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News