Live

Nava-şcoală ”Mircea” pleacă într-un marş de instrucţie în Marea Mediterană. Velierul va parcurge 3.400 de mile marine în 40 de zile

Data publicării:
Velierul „Mircea” va reveni în portul militar Constanţa la începutul lunii august. Sursa foto: Facebook

Nava-şcoală ”Mircea” va pleca, miercuri, într-un marş de instrucţie în Marea Mediterană, urmând să parcurgă 3.400 de mile marine în 40 de zile şi să acosteze în cinci porturi. La bordul navei se vor pregăti 86 de studenţi de la Academia Navală şi opt studenţi străini.

”Nava-şcoală «Mircea» va pleca miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanţa, în marşul internaţional de instrucţie din acest an al studenţilor Academiei Navale «Mircea cel Bătrân». Pe parcursul celor peste 40 de zile de marş, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine şi va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franţa), Palermo (Italia) şi Bodrum (Turcia)”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale Române, conform News.ro.

La bordul navei simbol a Forţelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenţi din anul al II-lea de la Academia Navală, precum şi opt studenţi străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania şi Turcia.

”Tinerii cadeţi se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală «Mircea cel Bătrân» şi a instructorilor de la bordul navei. Pe lângă misiunea de a îi pregăti pe viitorii ofiţeri de Marină şi inspectori din structurile Poliţiei de Frontieră, nava-şcoală «Mircea» are şi un rol important de reprezentare, velierul fiind Ambasadorul Onorific al României pe mările şi oceanele lumii, precum şi Ambasador al României sustenabile”, a mai transmis sursa citată.

Ceremonia de plecare a navei se va desfăşura miercuri, începând cu ora 10.00. Velierul va reveni în portul militar Constanţa la începutul lunii august.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peste 50.000 de recruți ucraineni au primit instruire în Regatul Unit. România e prezentă pe lista țărilor participante la „Interflex”

O navă rusească de spionaj a intrat în apele teritoriale ale Irlandei. A fost observată că opera drone într-o zonă cu cabluri submarine

Criză de specialiști în agricultură. Soluția găsită de antreprenori și ce salarii le propun viitorilor lor colegi: „Credem în tineri”

Cea mai mică inimă artificială din lume, concepută de o echipă de studenți din Iași. Cum arată dispozitivul care poate salva vieți

Partenerii noștri