Ministrul Educației condiționează reluarea cursurilor și de vaccinarea profesorilor
Sorin Cîmpeanu a vorbit într-o conferință de presă despre reluarea cursurilor. Ministrul Educației a spus că important este ca personalul din învățământ să se vaccineze, deși acest lucru „nu reprezintă nicicum o obligație”.
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual
Caz șocant în China
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
De ce părinții nu-și mai vaccinează copiii
O profesoară din Focșani, în topul celor mai buni profesori din lume
Primul spital din România construit de la zero de stat ar putea să nu mai funcționeze
Anul școlar ar putea începe cu proteste
Teoriile conspirației despre vaccinare, un pericol pentru sănătatea copiilor
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de vaccinare. Sunt 340.000 de angajați în sistemul național de educație.
Am lansat o interogare, așteptăm raportările numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, ora 16:00. Acesta va fi rezultatul. Nu acele sondaje realizate pe eșantioane mici.
Deci, până în 15 ianuarie, ora 16:00 vom avea disponibilitatea de vaccinare a celor 340.000 de angajați din sistemul de învățământ.
Precizez că disponibilitatea de vaccinare nu reprezintă nicicum o obligație de vaccinare. Dar pe baza acestui rezultat va putea fi pregătit numărul de doze, precum și ordinea, prioritatea acordată personalului din învățământ, prioritate care sunt convins că va fi corelată perfect cu importanța educației în România, cu deschiderea educației în regim clasic.
Analiza va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie, după ce vom avea date privind evoluția epiemideologică, rata de infectare în urma vacanței de iarnă, după ce vom avea o imagine mai clară asupra evoluției campaniei de vaccinare, după ce vom analiza și măsurile altor state aflate în situații similare, și nu în ultimul rând, după ce vom avea realitățile din sistemul de educație, pentru care Ministerul Educației a cerut raportarea estimată a celor care s-au aflat în dificultate cu privire la urmărirea procesului de învățare online.
Termenul este de 11 ianuarie. În cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie vom face această analiză, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie, cu privire la redeschiderea școlilor în format clasic. Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News