Meditațiile pot ridica nota la examene chiar și cu trei puncte. Cîmpeanu: Niciun stat nu poate opri un părinte care își susține copilul
Meditațiile pot ridica nota la Bacalaureat chiar și cu trei puncte. Peste 70% dintre elevii cu media peste 8 la Bacalaureat au făcut pregătire suplimentară. O spun chiar profesorii, în cadrul unui sondaj realizat recent. Referitor la fenomenul meditațiilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că elevii fac pregătire suplimentară în toate statele chiar și în cele cu un sistem de educație considerat mai avansat decât în România.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
În pandemie, jumătate dintre elevii din România care au participat la acest studiu au făcut meditații pentru Bacalaureat. Părinții lor au sperat astfel că vor compensa lipsurile acumulate în perioada școlii online. Pregătirea suplimentară a însemnat, însă, un efort financiar uriaș pentru unele familii.
Ministrul Educației a explicat că în orice alt stat este întâlnit acest fenomen de susținere a pregătire a copiilor prin meditații.
"Problema e de echitate. Principala problemă în învățământul românesc e de asigurare a unui acces echitabil la aceste forme de pregătire, pentru că nu toată lumea și-o permite. De aceea am susținut programul orelor remediale, adică meditațiile în școală. Este un program care trebuie continuat.
Întrebarea e dacă profesorii au dreptul să facă meditații cu propriii elevi", a afirmat Sorin Câmpeanu.
Ministrul a dat ca exemplu situația din Franța, unde copiii rămân la școală 3, 4 ore pentru pregătire suplimentară.
"În România, cine a apelat la orele remediale a avut o șansă în plus.
Vom susține un program de pregătire suplimentară în școală, care să fie echitabil.
Niciun stat nu va putea și nu va trebui să oprească un părinte care vrea să susțină propriul copil. Noi susținem această pregătire cu meditații în școală", a afirmat ministrul.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News