Live

Martin Schulz le-a vorbit studenților de la SNSPA despre perspectivele României în UE după alegerile europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
Martin Schulz a evidențiat, în cadrul prelegerii susținute la SNSPA, necesitatea unei Europe unite, solidare și tolerante. Sursa foto: SNSPA

Martin Schulz, președintele Fundației Friedrich Ebert, fost Președinte al Parlamentului European, Doctor Honoris Causa al SNSPA, a ținut o prelegere la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), joi, despre perspectivele României în UE, în contextul alegerilor europarlamentare. Evenimentul a fost moderat de prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, și a adunat un public numeros, format din studenți, profesori, membri ai Senatului universității, reprezentanți ai alianței europene CIVICA și ai corpului diplomatic acreditat la București.

Tema prelegerii, “Europa după alegerile europarlamentare. Implicațiile pentru România”, a fost deosebit de relevantă în contextul politic actual, având în vedere alegerile organizate în perioada 6-9 iunie 2024, când cetățenii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și-au desemnat noii reprezentanți în Parlamentul European, transmite SNSPA într-un comunicat de presă.

Martin Schulz a evidențiat, în cadrul prelegerii, necesitatea unei Europe unite, solidare și tolerante, în fața principalelor provocări interne și externe pe care Uniunea Europeană trebuie să le depășească pentru a-și apăra valorile și interesele, într-o lume în care rivalitățile de putere sunt în creștere. De asemenea, a fost discutată și perspectiva României în acest context, evidențiind rolul său strategic în viitorul Uniunii, se mai spune în comunicat.

“Martin Schulz nu este doar membru al comunității academice a SNSPA, ci este un prieten al României. Domnia sa a avut un rol determinat în decizia de aderare a României la Uniunea Europeană și este un avocat fervent al accederii totale a țării noastre în Spațiul Schengen. Martin Schulz este un promotor al unității și solidarității europene și, prin dialogul deschis cu liderii români, a contribuit la consolidarea poziției României la nivel european. Prietenia sa cu România este reflectată și prin implicarea în diverse proiecte, cum ar fi reprezentarea Fundației Friedrich Ebert în România, care subliniază angajamentul față de stabilitatea țării în contextul european.”, a spus rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Evenimentul a inclus și o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, unde studenții și profesorii au avut ocazia să interacționeze direct cu Martin Schulz, abordând diverse subiecte de interes legate de viitorul Europei.

Martin Schulz a deținut numeroase funcții politice la nivel european, inclusiv pe cea de Președinte al Parlamentului European în perioada 2012-2017. Între anii 2017 și 2021, a fost membru al Bundestagului german și a ocupat, de asemenea, funcția de președinte al Partidului Social Democrat (SPD) între 2017 și 2018.

În anul 2012, Senatul SNSPA i-a acordat înalta distincție de Doctor Honoris Causa al universității. Din decembrie 2020, Martin Schulz este Președintele Fundației Friedrich Ebert.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O „eroare” a UNEFS a lăsat fără bani zeci de studenți premiați la un concurs cu fonduri europene

Studenții ucraineni ar putea fi incluși în programele de pregătire militară

Master în Toxicologie la UMF Timișoara. Viitorii medici vor învăța cum să trateze pacienții dependenți de droguri

DNA, solicitare către AEP. Procurorii au cerut listele de candidați la europarlamentare ale partidului lui Șoșoacă

Partenerii noștri