Live

Decizie în cazul învățătorului care a corectat greșit cuvântul „patinoar”. Dascălul va fi sancționat

Data publicării:

Învățătorul din Iași care a corectat greșit lucrarea unui copil a fost găsit vinovat în urma evaluării efectuate de Consiliul de Administrație al școlii la care predă acesta.

Citește și: Ce spun părinții și sora elevului notat cu „suficient”, deși a scris corect cuvântul „patinoar”

Cazul învățătorului a ajuns în atenția publică după ce tatăl copilului a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine cu caietul elevului. Pe foaie, învățătorul notase tema cu calificativul „suficient”, înlocuind cuvântul „patinoar” cu „patinuar” și corectând cu roșu o despărțire în silabe corect făcută de copil.

În urma scandalului iscat, Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi a analizat cazul învăţătorului Spiridon Andrieş. Membrii consiliului au stabilit că dascălul ieşean a greşit atunci când a corectat lucrarea elevului.

Citește și: Explicațiile profesorului acuzat că a dat notă mică unui elev care a scris corect „patinoar”

Investigaţia nu a relevat că învăţătorul ar fi „corectat” greşit din neştiinţă, ci doar că ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul, anunță Adevărul.ro.

Sancțiunea primită de învățător este o observație scrisă.

„Comisia a considerat că domnul învăţator putea să facă o alegere mai fericită a temei, care să nu ducă la confuzii. În al doilea rând trebuia să dea mai multă atenţie corectării lucrărilor, dar şi să aibă o comunicare mai bună cu familia”, a precizat o sursă apropiată Consiliului de Administraţie al colegiului ieşean pentru Adevărul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copilul supranumit „calculator uman”. Povestea băiatului de 10 ani din Constanța, campion la aritmetică mentală, care uimește lumea

Caz neobișnuit în Iași: Familia unui elev a reușit anularea în instanță a unei note de 1

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

Ce se întâmplă cu amenzile date părinților care refuză să semneze contractul cu școala. Explicația unui avocat

Partenerii noștri