Live

Cristina Tunegaru: Copiii care fac școala de acasă vor avea parte de o educație mai slabă. Ghidurile nu sunt conectate la realitate

Data actualizării: Data publicării:
Școala online. Foto: Getty Images

Mai avem o săptămână până la începerea școlii și profesorii se simt mai nepregătiți ca niciodată. La fel de debusolați sunt și elevii, care nu știu cum vor învăța anul acesta, dacă vor fi printre cei care învață de acasă ori se duc la școală. Invitată la emisiunea În fața ta, de la Digi 24, Cristina Tunegaru, profesor de Limba Română la o școală din București, spune că până la discuțiile despre orele online ar trebui să avem aparatura care să le facă posibile.

Unele școli au reușit să discute cu părinții și să realizeze chiar și sondaje, sunt puține școli care au făcut lucrul acesta și au luat decizii în funcție de rezultatul acestor sondaje. În multe cazuri pe care le cunosc eu au fost luate decizii în consiliile profesorale și s-au luat decizii care fie au fost anunțate părinților, fie vor fi anunțate în perioada următoare”, a spus Tunegaru.

Există multă confuzie și în rândul profesorilor, profesorii nu știu cum o să gestioneze situațiile. Ghidurile acelea nu sunt deloc conectate la realitatea noastră, a școlilor, a profesorilor, a copiilor. Prima mea reacție a fost că aici este o înșiruire de bazaconii. Sistemul hibrid presupune două lucruri, lucrezi cu copii din față și în același timp lucrezi cu copiii de acasă. Ori lucrezi cu toți în față, ori cu toți online, nu poți să fii în același timp în două locuri”, a mai spus ea.

Tunegaru adaugă că multe școli nu au nici dotările necesare pentru cursuri online.

În clase nu avem aceste dispozitive, nu avem camere web, în clase abia dacă avem laptop, sunt școli care au un singur laptop. Dacă implementăm sistemul hibrid, asta înseamnă că avem nevoie de un laptop sau o tabletă la fiecare clasă. Cei de acasă vor avea parte de o educație mai slabă, nu vor participa în egală masură”, spune ea.

Profesoara adaugă că mulți dintre profesori nici nu doresc camere web.

Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei, sunt profesori care refuză ideea de a fi înregistrați și nu doresc să existe o cameră video în clasă”, spune Tunegaru.

Reiterez invitația aceasta pe care am adresat-o doamnei ministru să meargă în orice școală și să încerce să susțină o oră în sistem hibrid”, adaugă ea.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elevii din ciclul preuniversitar pot promova doi ani de studiu într-unul, sub anumite condiții. Anunţul Ministerului Educaţiei

Orașul în care polițiștii locali merg să-i caute acasă pe elevii chiulangii, să vadă de ce nu merg la școală

VIDEO. Se introduc noi reguli legate de hrana elevilor în școli, pentru a preveni unele boli în rândul copiilor și adolescenților

„Superman challenge” face noi victime în țară. Ce este și care pot fi consecințele provocării devenite virală pe TikTok

Partenerii noștri