Live

Angajați din Ministerul Educației primesc sporuri de 1.500 de lei pentru că ar lucra într-un mediu toxic

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Sporuri generoase la Ministerul Educației. Șefi din această instituție primesc 1.500 de lei spor de toxicitate, dublu față de anul trecut. Potrivit situației veniturilor brute din Ministerul Educației la finalul lunii septembrie, mai mulți șefi și director primesc sporuri de condiții de lucru vătămătoare.

Astfel, secretarul general primește un spor de peste 1.300 de lei la un salariu de aproape 12.000 de lei. Secretarul general adjunct primește un spor de lucru în condiții vătămătoare de mai bine de 1.400 de lei.

Marius Nistor, președintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", a declarat la Digi24 că ar fi vorba despre o parte din angajații din minister.

„Presupun că e vorba de sporul de radiații, de care beneficiază salariații din Ministerul Educației, dar discutăm de o anumită categorie de salariați, cei din clădirea din strada Berthelot. Pentru că Ministerul Educației mai are salariați și pe strada Spiru Haret, unde condițiile ar trebuie să fie aceleași. Pentru unii s-au putut acorda sporuri de radiații, în timp ce pentru colegii cu funcții similare, și nu mă refer la directori sau secretari generali, ci la ceilalți inspectori din Spiru Haret, acest lucru a fost imposibil”, a precizat el.

„Este de asemenea foarte interesant că, în condițiile în care la nivelul Ministerului Educației nu a fost nicio problemă în acordarea sporului de radiații, în permanență au fost restricții foarte clare vizavi de sporul care ar fi trebui acordat în unitățile de învățământ preuniversitar, unde se îndeplineau condițiile pentru acordarea sporului în cauză. Iată cum se lucrează cu dublă măsură. Pentru unii se poate, pentru alții căutăm justificări pentru care nu acordăm sporul în cauză”, a mai spus Marius Nistor, precizând că sporul pentru condiții vătămătoare poate fi acordat și în învățământul preuniversitar, pentru că sunt școli situate în zona unor unități militare, unde sunt radiații. „Pentru acele unități de învățământ nu s-a putut, dar se poate pentru Ministerul Educației”, a subliniat acesta.

Informația a fost publicată inițial de Newsweek.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Elevii din ciclul preuniversitar pot promova doi ani de studiu într-unul, sub anumite condiții. Anunţul Ministerului Educaţiei

Este ultima săptămână de cursuri pentru elevi. Urmează vacanța de iarnă 2024-2025. De când se întorc elevii la școală

Începe înscrierea la BAC 2025. Probele de competențe au loc în perioada ianuarie-februarie. Calendarul complet al examenului

Ministerul Educaţiei anunță în ce condiții se pot suspenda cursurile luni din cauza alegerilor

Partenerii noștri