Live

Video „E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea

Data actualizării: Data publicării:
O groapă imensă a apărut în asfalt, iar mai multe mașini au fost avariate după ce o porţiune a DJ 226 s-a surpat. Foto: captură Digi24

Situație desprinsă parcă din filmele apocaliptice, în județul Constanța. Mai mulți șoferi au fost la un pas de o tragedie, după ce au intrat cu mașinile într-o groapă imensă apărută brusc în asfalt. Ei spun Craterul uriaș, plin cu apă, a acoperit complet una dintre benzile de circulație. Acum, autoritățile au început să umple groapa cu pietre.

Drumul Județean 226, din județul Constanța, este închis circulației, după ce în asfalt s-a format o groapă imensă, de câțiva metri. Patru șoferi au mașinile avariate.

Șofer: „Planetara ruptă pe dedesubt. E toată... N-am... Ce să mai faci cu ea?”

Un șofer a plonjat direct în groapa imensă formată în mijlocul drumului. Doar o minune a făcut să scape nevătămat.

Șofer: „Cam vreo 7, 8 metri e groapa. Din șosea nu se vedea nimic, era surpătura frumos făcută așa, e plină cu apă. Cred că aveam 60, 70, atât aveam la oră. N-am mai putut... M-am trezit cu groapa în față, n-am putut... din inerție, mașina a sărit. Noi mulțumim frumos că am scăpat cu viață. Vai de mine! Asta e în primul rând, să știți.”

Rudă a șoferului: „Au fost la un pas să moară! Păi, e toată mașina ruptă pe dedesubt. Mulțumim lui Dumnezeu că au scăpat cu viață! Uitați câte mașini sunt! Uitați-vă ce crater e acolo! Puteau să... Acum puteam să-i avem la morgă! De ce?”

Un alt șofer a evitat la limită groapa. Însă va avea de băgat bani în reparația mașinii.

Șofer:„Se vedea, așa, ca un fel de apă și deodată s-a surpat și pe margine când am trecut eu și am apucat să iau de volan brusc, ca să nu intru frontal în groapă. Amândouă genți, și cu cauciucuri, și baia spartă, care uleiul...”

Drumul s-a surpat după ce, în urma unor lucrări, o țeavă a fost avariată.

Irina Cârstea, purtător de cuvânt la Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa:„În zonă se execută lucrări de extindere a rețelelor electrice. Constructorul care efectuează aceste lucrări, în urma unei foreze orizontală pentru subtraversarea drumului, a avariat conducta de refulare. Menționez că lucrarea are aviz din partea companiei noastre, dar, din păcate, avizul nu a fost respectat, în sensul că prin aviz i s-au cerut, i s-au dat exact pozițiile rețelelor hidroedilitare. Mai mult decât atât, el trebuia să realizeze niște sondaje și să solicite asistență tehnică din partea operatorului de apă pe perioada desfășurării acestor lucrări.”

Elena Aftene, purtător de cuvânt la Primăria Năvodari: „Toate costurile aferente acestei intervenții vor fi suportate de companiile de utilități ale căror infrastructuri subterane au cedat și au angrenat afectarea drumului.”

Jurnaliștii Digi24 au încercat să stea de vorbă și cu reprezentanții firmei care execută lucrări în zonă, însă, până la ora difuzării acestei știri, nu au obținut un punct de vedere. Între timp, poliția a deschis o anchetă, iar șoferii așteaptă să afle pe ei cine îi va despăgubi.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pericol în Constanța: mai multe mașini avariate după ce o groapă a apărut din senin pe un drum județean. Care ar fi cauza surpării

VIDEO O mașină a luat foc la Pasajul Unirii din București

Imagini cu plaja din Năvodari, care a fost distrusă după furtunile puternice de pe litoral

Prăpăd pe litoral după furtuna puternică. Mai mulți șoferi au rămas blocați în mașinile înghițite de apa care depășea chiar și un metru

Partenerii noștri