Live

Doctorița Anca Dumitrovici Ababneh, fosta şefă a Secţiei de Oncologie a SJU Suceava, iese din închisoare. Care este motivul

Data publicării:
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Foto: Facebook

Fosta şefă a Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Anca Dumitrovici Ababneh va fi eliberată temporar în baza unei decizii a Tribunalului Botoşani. Doctorița a fost condamnată la sfârșitul lunii septembrie la 3 ani de închisoare cu executare după ce a luat mită de la bolnavii de cancer.

Anca Dumitrovici Ababneh a fost condamnată, pe 23 septembrie, la trei ani de închisoare cu executare, însă a cerut întreruperea executării pedepsei până ce copilul său va împlini un an, iar instanţa a acceptat solicitarea, transmite Agerpres.

"În temeiul art. 592 Cod procedură penală raportat la art. 589 alin.1 lit. b Cod procedură penală, admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de condamnata Ababneh Dumitrovici Anca. Dispune întreruperea executării pedepsei de 3 (trei) ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 157 din 25 aprilie 2024 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 440/86/2023, modificată în parte şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 1013 din 23.09.2024 a Curţii de Apel Suceava, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la împlinirea vârstei de 1 an a minorului A.D.E.", se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Botoşani.

Anca Ababneh Dumitrovici a fost condamnată în dosarul în care a fost acuzată că, în calitate de medic specialist oncolog la SJU Suceava, în perioada aprilie 2022 - 19 ianuarie 2023, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins şi a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienţi sau aparţinătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa anti-cancer ce trebuiau realizate gratuit.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O școală din Suceava, amendată pentru segregarea unor elevi romi, pe care i-a trimis să învețe în sala de sport

O angajată a DGASPC Suceava a ajuns în stare gravă la spital, după ce un copac a căzut peste ea, chiar în curtea instituției

Sean „Diddy” Combs se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual. 120 de persoane, bărbați și femei, îl dau în judecată

Un bărbat a fost atacat de urs în județul Suceava. Victima a ajuns la spital cu mai multe răni

Partenerii noștri