Live

„Digi donează viață” a salvat 5.700 de vieți. Campania Grupului Digi a ajuns la ediția a noua

Data actualizării: Data publicării:
Campania Grupului Digi a ajuns la ediția a noua.

Digi România continuă misiunea de sensibilizare și informare în rândul angajaților săi și a publicului larg cu privire la importanța actului de donare, prin intermediul proiectului DIGI DONEAZĂ VIAȚĂ. Și la cea de-a noua ediție, zeci de colegi de-ai noștri din Capitală, dar și din alte 25 de orașe ale țării s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul celor care au atâta nevoie de sânge.

Angajații Digi Romania au răspuns provocării și printr-un gest de profundă generozitate și implicare colectivă au donat sânge la sediul televiziunii din Capitală. Din 2019, de la începutul Campaniei DONEAZĂ VIAȚĂ, an de an, colegii noștri din toată țara sunt parte din acest maraton de generozitate și umanitate față de semenii aflați în suferință.

Ramon Cotizo, realizator Digi FM: Am avut un coleg de muncă și prieten care a suferit un accident destul de grav. Șansele de supraviețuire erau minime, de 5%, și a fost nevoie de sânge. Am găsit cu greu, cu greu, foarte dificil. Povestea s-a terminat cu bine.

Alexandru Cașu, donator: M-au ajutat și m-au încurajat medicii și asistenții de aici. Acum am un prieten în spital care are nevoie de foarte mult sange. Trece prin mai multe operații și probabil că acesta a fost unul din motivele care m-a făcut să particip la această campanie.

Dan Filoti, jurnalist Digi Sport: A devenit o obișnuință să fiu alaturi de tine, și mărturisesc că de fiecare dată îmi place această inițiativă. E un win-win, dacă putem spune așa. Cineva trăiește și tu poate te însănătoșești un pic.

Camelia Ruxandru, șefa colectei mobile CTSB: Avem donatori recurenți, donatorii care revin, și ne face plăcere să știm întotdeuna că genul acesta de donator salvează mai multe vieți.

La cea de-a noua ediție a Campaniei au participat donatori din București și 25 de orașe ale țării. La Timișoara, peste 50 de oameni s-au înscris pentru a da o mână de ajutor.

- Este a treia oară când donez. Prima oară a fost mai greu. Acum a devenit obișnuință și gândul că ajuți alți oameni îți dă curaj.
- Mi se pare important că îi putem ajuta pe alții prin simplul fapt că donam și nu ne afectează cu nimic și plus că ne ajută și pe noi.
- Ca donare, e deja a 19 donare. Nu trebuie să aibă nicio frică. Să treacă de frica asta, și pe lângă asta se ajută și pe ei.

De la începutul Campaniei Digi24, aproape 2.000 de colegi au donat peste 850 de litri de sânge. Gestul lor nobil a ajutat mai mult de 5.700 de pacienți care aveau nevoie de sânge pentru a supraviețui.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kamala Harris a acordat primul său interviu la Fox News. „Mandatul meu nu va fi o continuare a președinției lui Joe Biden”

Kremlinul „regretă” că Rusia este „târâtă” în campania electorală din SUA

CIA vrea să recruteze informatori în Coreea de Nord, Iran și China

Trump spune că o zi de violențe ale poliției ar pune capăt criminalității din Statele Unite

Partenerii noștri