Live

Video Debitul Dunării la intrarea în ţară este în creştere. Fechet: „Vom depăși fără niciun fel de problemă”

Data actualizării: Data publicării:
Debitul Dunării va crește, avertizează hidrologii. Foto: Facebook

Debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, este de 6.400 mc/s marți şi va creşte, anunţă Administraţia Naţională Apele Române (ANAR). Valorile sunt peste media multianuală a lunii septembrie, care este de 3.800 mc/s. Maximul debitului este așteptat pe 30 septembrie, când va ajunge la o valoare de 8.000 mc/s.

În ceea ce priveşte situaţia debitelor şi nivelurilor în intervalul 22.09.2024, ora 07.00 – 23.09.2024, ora 07.00, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în creştere, având valoarea de 6.200 mc/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectoarele Gruia – Calafat şi Zimnicea– Tulcea şi în scădere pe sectorul Bechet – Tr. Măgurele.

Prognoza debitelor şi nivelurilor în intervalul 23.09.2024, ora 07.00 – 30.09.2024, ora 07.00 indică faptul că debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere până la valoarea de 8000 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii a septembrie (3800 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în creştere, progonează ANAR, potrivit News.ro.

Minstrul Mediului: „Vom depăși fără niciun fel de problemă”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat marți că debitul aşteptat pe fluviul Dunărea la finalul acestei luni, pe sectorul românesc, nu este unul care să pună probleme.

„Din informațiile pe care le avem, vom depăși fără niciun fel de problemă vârful pe care-l vom avea cel mai probabil în data de 30 (septembrie - n.r.). Estimăm un vârf de debit mai mic decât cel pe care-l anticipam inițial”, a declarat Mircea Fechet marți, la Digi24. 

El a spus că estimările actuale sunt de 8.500 mc/s debit maxim, față de 9.500 mc/s, estimările inițiale. 

„Este incomparabil mai ușor de gestionat față de ce am avut în 2006, când am avut 15.800 mc/s la intrarea în țară.”

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul Mediului a anunțat câte sticle puse pe piaţă în august au fost returnate: „Este o cifră la care nici nu visam”

Ministrul Câciu anunță un nou ajutor pentru cei afectați de inundații, pe lângă cei 10.000 de lei aprobați săptămâna trecută

Zonele din ţară cu risc mare de inundaţii, evaluate din elicopter. Fechet: Nu vom avea probleme, cei 1.200 km de diguri sunt în regulă

Corespondență din Ungaria: Cum arată barajele temporare construite în fața potopului de pe Dunăre. Decizia radicală a unui primar

Partenerii noștri