Video Cum să alegi un brad rezistent de Crăciun

În curând în casele din România va străluci, împodobit, simbolul Crăciunului, bradul. Piețele s-au umplut de brazi de toate mărimile și cumpărătorii vin și pleacă toată ziua. Chiar dacă poate părea simplu să alegem un brad, ne putem trezi că este deja ofilit înainte să punem cadourile sub el. Putem să prevenim asta folosind câteva metode simple pentru a verifica bradul când îl cumpărăm.

Febra cumpărăturilor de Crăciun aglomerează Bucureștiul

Idei pentru a înlocui tradiționalul brad de Crăciun

Preluarea Azomureș de către Romgaz. România și-ar putea asigura aproximativ 60% din necesarul de fertilizanți

Focar de pestă porcină africană în vestul României. Nouă localități din Timiș au fost izolate și puse sub supraveghere

Spectacolul naturii la doar 5 kilometri de Târgu Jiu: Poiana Narciselor a înflorit
Pericolul ascuns din iarbă. Sute de români au ajuns la spital, în ultimele zile, cu mușcături de căpușe
Județul cu 400 de cuiburi de berze. Imagini spectaculoase din comuna în care aproape fiecare stâlp e „acasă” pentru zeci de înaripate400 de cuiburi de berze completează, an de an, peisajul primăvăratic în județul Covasna. În comuna Reci, de exemplu, aproape fiecare stâlp e „acasă” pentru câte o familie de înaripate. Și, pentru că de-a lungul timpului, cuiburile lor au avut de suferit, oamenii au venit în ajutorul păsărilor și le-au înlocuit. „Au locul lor, cum avem noi casa noastră”, spun oamenii care se bucură în fiecare primăvară de revenirea berzelor.
Podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, reasfaltat pentru a cincea oară în doi ani
Chiar dacă pentru mulți cumpărarea bradului de sărbători poate părea o activitate simplă, pentru ca simbolul Crăciunului să reziste cât mai mult în casa noastră trebuie să știm câteva metode de verificare când mergem la cumpărături.
Sunt 13 tipuri de brazi pe care îi putem alege de sărbători. Indiferent ce alegem, putem testa bradul în mai multe feluri.
În primul rând, este important să scuturăm puțin crengile să vedem dacă acele au început deja să cadă.
Felul în care sunt dispuse acele bradului ne arată dacă urmează să cumpărăm un brad vechi sau nu. Acestea trebuie să arate ca un pieptăne iar dacă sunt orientate în jos ar fi bine să nu cumpărăm acel brad.
Putem verifica dacă bradul este sau nu de luat acasă strângând în pumni una dintre crenguțe. Dacă în palmă rămân ace, ar fi bine să nu îl cumpărăm pentru că nu va rezista la temperatura camerei.
După ce am făcut toate aceste lucruri și am stabilit că bradul este unul potrivit pentru noi, îl putem întreține și la noi acasă. În primul rând, ar trebui să îl ținem 24 de ore pe balcon înainte să îl montăm în sufragerie și să îl udăm frecvent cu apă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News