Live

Video Cum arăta planul mercenarilor lui Călin Georgescu, care veneau înarmați la București. Aveau liste cu politicieni și jurnaliști (surse)

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură video Digi24

Șeful mercenarilor care îl păzesc pe Călin Georgescu a fost săltat din trafic și este audiat de câteva ore la IPJ Prahova, alături de alte 20 de persoane. Potrivit unor surse din anchetă citate de Digi24, Horațiu Potra pregătea o operațiune de intimidare, iar mercenarii ar fi avut liste cu nume de politicieni și jurnaliști. 

Cei 20 de oameni care au fost duși la audieri după ce polițiștii au găsit zeci de arme în mașinile lor, ar fi fost coordonați de Horațiu Potra. Aceștia și-ar fi luat cazări la hoteluri de lux din București, amplasate foarte aproape de Piața Universității, în așa fel încât să ajungă repede în cazul în care aveau loc proteste împotriva lui Călin Georgescu în Piața Universității, conform surselor Digi24. 

Toți cei pe care i-ar fi coordonat Horațiu Potra au plecat cu propriile mașini din diferite puncte de lângă București, precum județul Prahova, județul Dâmbovița, județul Ilfov, în așa fel încât să nu fie văzuți de polițiști.

Ei plănuiau să ajungă în această dimineață la București, unde, Horațiu Potra pregătea o operațiune de intimidare. Ofițerii aveau informații despre această operațiune noaptea trecută, atunci când au fost cu toții opriți în trafic cu trupele speciale și cu mascați, iar în autovehiculele acestora au fost găsite arme.

Liste cu nume de politicieni și jurnaliști

Mercenarii ar fi avut o listă cu politicieni și jurnaliști, iar în înregistrările din anchetă se arată că Horațiu Potra avea pregătită o operațiune de intimidare, potrivit surselor Digi24. 

„Au depistat într-un autovehicul mai multe bunuri interzise la deținere, precum și sumele de bani de 25.000 lei, 5.197 dolari, 200 de coroane cehe, 100 euro și 560.000 franci congolezi. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor, în cadrul un dosar penal deschid sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, continuând totodată verificările cu privire la săvârșirea altor fapte”, a transmis Laura Antimiu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova. 

Cei 20 de bărbați din gruparea condusă de Horațiu Potra, printre care se numără inclusiv fiul său de 18 ani, trebuie să dea explicații pentru toate acestea, mai ales că Potra a mai fost în vizorul autorităților.

În 2010, la o deschidere organizată într-un caz de trafic de droguri, mascații au descoperit un arsenal similar, absolut impresionant, în casa lui din județul Sibiu. Totul a fost confiscat pe loc, iar ulterior Potra a primit o pedeapsă cu suspendare. 12 ani mai târziu a făcut pasul spre politică.

Amenințările pentru politicieni au fost postate înainte ca Horațiu Potra, care a declarat că face 1.000.000 euro pe an din activități de mercenariat în state africane, să intre totuși în politică.

Citește și: Cine este Horațiu Potra, mercenarul lui Călin Georgescu. Luptător în Congo, cu ușa deschisă la ambasada Rusiei

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protestul lui Călin Georgescu la Curtea Constituțională este neautorizat, dar va avea loc. Anunțul făcut de Jandarmeria Capitalei

Pe cifre: Cum a încercat Rusia să manipuleze alegerile prezidențiale din România

Politico: Călin Georgescu, greu de învins la prezidențiale. „Promisiunile sale pentru viitor pot fi cu greu egalate”

De ce a respins Curtea de Apel București contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor. Motivarea judecătoarei Ardeleanu

Partenerii noștri