Live

Video&Foto Cum arată centrul Capitalei după „bătălia de la Planșeul Unirii”. Muncitorii au strâns gardurile și au astupat gropile

Data actualizării: Data publicării:
Parcul de la Piața Unirii a fost „câmpul de bătaie” în confruntarea dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Parcul de la Piața Unirii a început să fie readus la starea inițială, în urma „războiului” de luni între „armatele” primarilor - Poliția Locală a Sectorului 4 și Poliția Locală a Municipiului București. După ce edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, a decis să-și retragă muncitorii și polițiștii din piață, gardurile au fost demontate, iar gropile săpate cu excavatorul sunt umplute la loc.

Echipe de muncitori nivelau pământul și reamenajau spațiul verde din parcul de la Piața Unirii marți dimineață, la o zi după ce a fost „câmp de bătaie” între Primăria Sectorului 4 și Primăria Capitalei.

Lucrările de refacere au început chiar de luni noapte, la scurt timp după ce primarul Daniel Băluță a decis să închidă șantierul din parc, motivând că doi dintre polițiștii locali care apărau perimetrul au fost răniți de intervenția excavatoarelor trimise de Nicușor Dan.

Daniel Băluță a motivat închiderea șantierului prin faptul că doi muncitori ar fi fost răniți de excavatoarele trimise de Nicușor Dan.

În paralel, prefectul Capitalei, Mihai Toader, a declarat că va ataca decizia primarului Nicușor Dan de a desființa șantierul deschis de Daniel Băluță în centrul Capitalei.

În scandal a intervenit și premierul Marcel Ciolacu, care a declarat marţi că nu a câştigat nimeni din acest conflict, toată lumea a pierdut - şi primarul general, şi primarul de sector. El a mai spus că a vorbit cu Daniel Băluță și i-a cerut să aștepte decizia instanței.

„Am vorbit cu domnul Băluţă şi i-am spus că nu este permis ce se întâmplă, nici de o parte, nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spaţiul public. Eu am înţeles că dl. Băluţă cu o zi înainte a prezentat. Din punctul meu de vedere şi după cum am văzut expertizele şi faptul că acum doi ani, dl. primar General spunea că este o urgenţă acel pasaj, între timp nu mai e o urgenţă. Deja mi se pare că intrăm într-o zonă mult prea neserioasă”, a declarat Marcel Ciolacu marți, potrivit News.ro. 

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Popovici nu mai vrea să conducă niciuna dintre mașinile primite de la Ion Țiriac! ”Acum am ocazia să spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „Am vorbit cu Băluţă şi i-am spus că nu este permis ce se întâmplă. Nu a câştigat nimeni”

Gardurile democrației împotriva PSD. De ce trebuie apărat Nicușor Dan

Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii

Marcel Ciolacu și George Simion, în turul doi la prezidențiale, într-un sondaj comandat de USR

Partenerii noștri