Live

CSM discută azi suspendarea din funcţie a procurorului care n-ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă

Data actualizării: Data publicării:

Procurorul din Olt care a așteptat semnătura unui judecător trei ore, în fața casei de unde Alexandra Măceşanu sunase la 112, este anchetat disciplinar. Secția pentru procurori a CSM discută, azi, propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a lui Cristian Popescu, cel care nu ar fi permis polițiștilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Ancheta inspectorilor vizează exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Cristian Popescu este acuzat de gravă neglijență și se propune suspendarea lui din funcție.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se află dosarul în care Inspecţia Judiciară cere suspendarea procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în temeiul articolului 52, alineat 1, din Legea 317/2004.

Articolul 54, alineat 1, din Legea 317/2004 arată că : "Pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției. Măsura suspendării poate fi reevaluată oricând pe durata judecării acțiunii disciplinare, până la pronunțarea hotărârii de către secția corespunzătoare".

Secția pentru procurori a CSM se întrunește după ce Inspecția Judiciară a anunțat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară față de procurorul Cristian Ovidiu Popescu.

Inspecția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.

Magistratul a fost premiat în 2010 de Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror general, pentru instrumentarea unui număr mare de cauze complexe. Încasează lunar un salariu de peste 10.000 de lei, este căsătorit iar soţia sa este psiholog în Caracal.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Redactare Georgiana Marina

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti, trimişi în judecată pentru modul în care au intervenit în dosarul Alexandrei Măceşanu

Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori

Verdict final în cazul Caracal: 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă, pentru uciderea, violarea și arderea victimelor

Polonia nu-i va adăposti pe ruşii care fug de mobilizare. Condițiile în care pot cere azil

Partenerii noștri