Live

Comisia de etică a spitalului din Sibiu, după decesul femeii operate de pietre la rinichi: S-au respectat protocoalele medicale

Data publicării:
O conductă de apă s-a spart și a blocat total activitatea institutelor Fundeni și CC Iliescu

Femeia de 31 de ani care a murit după o operaţie de scoatere a unei pietre la rinichi, făcută la Spitalul din Sibiu, a primit tratament corespunzător, a conchis Comisia de etică a unităţii sanitare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, pacienta ar fi avut o afecțiune denumită coagulare intravasculară diseminată, ceea ce înseamnă practic că femeia avea probleme grave cu coagularea sângelui, scrie turnulsfatului.ro.

Comisia formată în spital a stabilit că „asistența medicală acordată pacientei a fost în conformitate cu standardele și normativele în vigoare, respectându-se protocoalele medicale. Pacienta a beneficiat de îngrijiri medicale complexe acordate de o echipă multidisciplinară, fiind asigurat în timp util un tratament corespunzător”.

Ancheta la Spitalul Județean din Sibiu a fost demarată după ce o femeie de 31 de ani a murit în urma unei operații de scoatere a unei pietre la rinichi, iar soțul acesteia a dat vina pe medici.

Elena avea 31 de ani și era mama unui băiețel de 13 ani și a unei fetițe de un an și 7 luni. S-a internat în Spitalul Județean din Sibiu pentru scoaterea unei pietre la rinichi. Soțul ei spune că a început să se simtă rău la câteva ore după intervenție.

Am anunțat asistentele care habar nu aveau că sângera și au venit, au bandajat-o și l-au chemat pe domnul doctor l-am întrebat dacă trebuie să ne așteptăm la complicații, nu, totul e ok, e normal să mai sângereze câte un pic”, spunea Alexandru Tocaciu, soțul pacientei.

Femeia a fost transferată la ATI și supusă, a doua zi, unei noi operații, în care i-a fost scos rinichiul. A intrat în comă și nu și-a mai revenit.

„Din primele informații este un caz extrem de complex, grav și cu o evoluție fulgerătoare, problemele post operatorii fiind cauzate de o boală de natură hematologică. Tot din primele informații reiese că pacienta a primit îngrijirile corespunzătoare”, afirma Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

„Vreau doar să aflu ce s-a întâmplat între prima operație și a doua. Să vii sănătos și să pleci în coșciug”, spunea Alexandru Tocaciu, soțul pacientei.

Surse: Digi24, turnulsfatului.ro

Editare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Patru medici și o asistentă din Timișoara au recunoscut că au luat mită. Pe lângă bani, ar fi primit miere și bulion

O bătrână a fost atacată cu un crucifix de iubitul nepoatei sale care credea că ea este diavolul. Amândoi au ajuns la spital

Avertisment dur: România se află primul loc în UE la decese din cauze tratabile. Care sunt bolile cu cea mai mare mortalitate

Nancy Pelosi, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, a fost internată în spital în Europa

Partenerii noștri