Live

Video&Foto Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar, deja arhiplin. Pacienții ajung să stea pe scaun la Urgențe, cu masca de oxigen

Data actualizării: Data publicării:
Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar, deja arhiplin. FOTO: Digi24

Curtea Spitalului Universitar din București este plină de ambulanțe care aduc tot mai mulți pacienți infectați cu COVID. Situația este critică, deoarece unitatea sanitară nu mai are niciun loc liber în secții, nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă. Bolnavii ajung în unitățile de primiri urgențe, unde stau pe scaun, cu mască de oxigen, în așteptarea eliberării unui loc.

Spitalul Universitar din București este arhiplin. De câteva zile, în curte se formează cozi uriașe de ambulanțe care aduc bolnavi.

 

În prezent, în spital sunt 339 de pacienți confirmați cu coronavirus. Dintre aceștia, 80 sunt la secția ATI.

40 de pacienți au fost preluați vineri.

Bolnavii aduși cu ambulanțele sunt preluați de medici de la urgențe. Ajung să stea pe scaun, unde sunt puși la oxigen, și așteaptă eliberarea unui loc liber în spital.

Medicii au căutat soluții pentru a face față numărului de pacienți, așa că au improvizat o secție COVID în UPU, secție care a ajuns astfel o extensie a ATI.

Medicii din ATI vin regulat să verifice starea în care sunt pacienții nou veniți.

Potrivit datelor oficiale, sunt peste 1000 de pacienți în întreaga țară care așteaptă eliberarea unui pat în spital.

95% din pacienții care ajung în spital sunt nevaccinați.

Citește și: Mărturii dramatice din spitale. Medic: Suntem în situația în care pacienții își dau jos masca CPAP și ne strigă „Vaccinați-ne!”

Autoritățile caută soluții pentru sporirea capacității destinate bolnavilor COVID. Spitalele Witing și Sf. Ștefan vor deveni în curând spitale cu paturi pentru acești pacienți, a anunțat la Digi24 ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila.

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”, a spus Cseke Attila.

Citește și: În spitalele arhipline, bolnavii își împart măștile de oxigen. Afară, ambulanțele stau la coadă, iar pacienții sunt tratați în corturi

București, zona de vest Timișoara-Arad, Iași sunt zonele „fierbinți” ale actualei crize sanitare din România, potrivit ministrului.

Autoritățile române se pregătesc, pe de altă parte, să transfere bolnavi de COVID în Ungaria, țară care și-a oferit ajutorul. Potrivit informațiilor Digi24, se duc tratative pentru 10 paturi de terapie intensivă și 20-30 de locuri în saloane obișnuite. Cseke Attila a evitat să confirme aceste informații, subliniind că încă se poartă discuții.

România a cerut ajutor, pe de altă parte, și prin mecanismul european de protecție civilă, pentru procurarea unui medicament necesar în tratarea COVID și pentru compresoare de oxigen, iar ministrul Cseke spune că sunt deja promisiuni de sprijin pentru România.

Citește și: VIDEO Coadă de ambulanțe în fața spitalelor, după ziua cu record absolut de cazuri COVID

"România e acum în scenariul Italiei", a spus joi Valeriu Gheorghiţă. 

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum continuă să ne țină în case pandemia de COVID, deși ea s-a terminat. Studiile spun că stăm afară cu o oră mai puțin decât înainte

Nouă ani de la tragedia de la Colectiv și nicio schimbare. Cele trei centre pentru marii arși încă nu sunt finalizate

„Viitoarele pandemii vor apărea mai des și vor ucide mai mulţi oameni decât COVID-19”. Mesajul experților reuniți la COP16 

Spitalele din România, blocate în birocrație. Manager: „Viața noastră este alcătuită din mormane de hârtii”

Partenerii noștri