Live

Ciolacu, despre cazul Sf. Pantelimon: Sunt acuzații aruncate fără limite la adresa medicilor. Sunt alături de cei care-și fac treaba

Data publicării:
Foto: gov.ro

Marcel Ciolacu a transmis miercuri, la începutul şedinţei de Guven, că ancheta care vizează Spitalul ”Sf. Pantelimon” a produs emoţie, transformată în dispută publică dură. Premierul spune că este alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba. „Cine a greşit, indiferent de nume, să plătească!”, a precizat premierul.

„Văd că ancheta în cazul ”Sfântul Pantelimon” a produs o emoţie naţională transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzaţii aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecinte grave şi pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că „cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”.

„Trebuie făcut însă şi un audit, cu experţi naţionali şi internaţionali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale. Pornind de la Terapie Intensivă, continuând pe fiecare domeniu în parte!”, a mai transmis Ciolacu.

Cele două doctorițe de la Secţia ATI a Spitalului „Sf. Pantelimon” acuzate de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient vor fi puse în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a admis marţi contestaţia la măsura plasării lor în arest preventiv. Decizia este definitivă.

Pe 8 august, Maria Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Sean „Diddy” Combs neagă acuzațiile pentru care a fost arestat. Avocat: „Spiritul său este bun. Este încrezător”

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Partenerii noștri