Live

Ciolacu: „Am vorbit cu Băluţă şi i-am spus că nu este permis ce se întâmplă. Nu a câştigat nimeni”

Data publicării:
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/George Călin

Marcel Ciolacu a declarat marţi că a vorbit cu primarul Sectorului 4 Daniel Băluță despre scandalul de la Piața Unirii și i-a „spus că nu este permis ce se întâmplă”. Premierul a precizat că din „bătălia” pentru planşeul Unirii nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut, adică şi primarul general, Nicuşor Dan, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Ciolacu a fost întrebat cine a câştigat „bătălia” dintre două poliţii locale şi dintre primarul general şi cel al Sectorului 4 în privinţa planşeului Unirii.

"Din punctul meu de vedere, nu a câştigat nimeni. Toată lumea a pierdut. Au pierdut şi primarul general, şi primarul de sector. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanţă. Am înţeles că domnul Băluţă a retras organizarea de şantier şi ce se făcea acolo. Aşteptăm instanţa să se pronunţe. (...) Nu este atributul meu să ştiu cine trebuie să emită autorizaţie. (...) Haideţi să lăsăm instanţa şi oamenii de specialitate să spună. (...) Eu nu comentez nici ce spune domnul Băluţă, nici ce spune domnul primar general. Eu vreau să văd ce spune instanţa", a spus premierul, citat de Agerpres.

El a afirmat că banii necesari refacerii planşeului Unirii se dau când vor începe lucrările.

"Nu se întâmplă nimic cu niciun ban. În primul rând, a fost o minciună care a depăşit imaginaţia cuiva, că acei bani s-au livrat, se fură. Banii se dau când încep lucrările. Nu a început nicio lucrare. Banii sunt alocaţi pe credite angajament, aşa funcţionează o administraţie", a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă a discutat luni seară cu primarul Sectorului 4, premierul a spus: "Da. Am vorbit cu domnul Băluţă şi i-am spus că nu este permis ce se întâmplă nici de partea primarului general, nici ce se întâmplă în spaţiul public. Eu am înţeles totuşi că domnul Băluţă, cu o zi înainte, a prezentat ce se va face. Din punctul meu de vedere şi după cum am văzut expertizele şi faptul că acum doi ani domnul primar general spunea că e o urgenţă acel pasaj, între timp nu mai e o urgenţă. Legea trebuie respectată. În acest moment, există o lege cu atribuţiile fiecăruia. Dacă vrem să modificăm ceva, se merge la Parlament", a adăugat Marcel Ciolacu.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată centrul Capitalei după „bătălia de la Planșeul Unirii”. Muncitorii au strâns gardurile și au astupat gropile

Marcel Ciolacu și George Simion, în turul doi la prezidențiale, într-un sondaj comandat de USR

Robert Negoiță, reacție în scandalul din Piața Unirii: „Primăria Capitalei urmărește să blocheze. Nouă ne-au scos palmierii”

Nicușor Dan acuză Poliția Română că nu a acționat în scandalul de la Unirii. „E obligată să pună în aplicare un act, nu a făcut-o”

Partenerii noștri