Live

Cîmpeanu: Testele nu sunt acceptate în școli. Trebuie achiziționate teste non-invazive

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / George Călin

Din peste un milion de teste puse la dispoziție pentru testarea elevilor și a cadrelor didactice, doar 19.000 au fost folosite până acum, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El consideră că acesta este un procent infim și cere test non-invazive, care să nu necesite personal medical și care să genereze mai ușor acceptul părinților.

„Cifrele exacte sunt următoarele - 1.150.000 de teste au fost distribuite către DSP-uri pentru a fi testați elevii și personalul din învățământ în urmă cu o lună și jumătate. Din acestea, conform declarațiilor Ministerului Sănătății, au fost utilizate 19.000, un procent infim”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El afirmă că utilizarea într-o măsură atât de scăzută a testelor antigen rapide distribuite pentru a fi testați elevii și cadrele didactice are două explicații - lipsa personalului medical care să le administreze și aprecierea testelor de părinți ca fiind invazive, mai ales pentru copii de vârstă mică.

„În mod clar, înseamnă că testele nu sunt acceptate în școli. Înseamnă că trebuie schimbat ceva. Acea schimbare poate fi achiziția de teste non-invazive, care să nu necesite personal medical și care să genereze mai ușor acceptul părinților”, a conchis Cîmpeanu.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Examen psihologic sau psihiatric pentru candidații la prezidențiale. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educației, despre promisiunile salariale pentru profesori: „Când condițiile vor fi mai bune, educația trebuie să fie prima”

Ministrul Educației spune că va începe monitorizarea profesorilor care lipsesc de la ore: Vor fi luate măsuri conform normelor

Ministrul Educaţiei: Ăsta este un mit şi îl spun explicit - nu avem prea mulţi studenţi, avem prea puţini studenţi

Partenerii noștri