Live

Video CFR reface calea ferată cu ecartament larg din Portul Galați. Linia nu a mai fost folosită de 22 de ani

Data actualizării: Data publicării:
CFR reface linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați. Sursă: captură video

O linie de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați va fi redeschisă traficului după 22 de ani, anunță CFR Infrastructură. Linia va fi folosită pentru transportul de cereale, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova.

„În Portul Galați, feroviarii continuă lucrările de reparații, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Cale Largă - Galați Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 km, dintre care 3,58 km linie cu ecartament larg”, anunță CFR Infrastructură într-un comunicat.

În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova (CFM).

„Volumul traficului de marfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galați, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990 - 2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina”, mai precizează comunicatul.

„Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 km, va avea un impact economic important, atât prin creșterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar și a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova (CFM)”, mai menționează CFR Infrastructură.

Lucrările din Portul Galați sunt executate de SRCF Galați, în regie proprie - L1 Galați, L3 Buzău, L4 Focșani, L2 Brăila și SRLU Buzău -, pe două șantiere:

  • Linia CF Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri (3,58 km) - ecartament larg
  • Linia CF Galați Mărfuri - Port Docuri - Siloz (1,16 km) – ecartament normal

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA sunt îngrijorate de o ingerință rusă în turul doi al alegerilor din Republica Moldova

Ruble și tiribombe în GăgăuziaLand: Cum i-a câștigat Rusia de partea ei pe locuitorii regiunii din sudul Republicii Moldova (FT)

Alegeri în Republica Moldova. Dezbaterea electorală dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo ar urma să aibă loc duminică

Politico: Alegerile din Moldova şi Georgia, un semnal de alarmă pentru UE. Rusia nu renunță la influență în fostele republici sovietice

Partenerii noștri