Cei care nu pot accesa platforma, în special din mediul rural, se pot programa telefonic la call-center sau se trec pe listă la centru
Persoanele care nu pot accesa platforma de vaccinare pentru a se programa, așa cum se întâmplă cu cele din mediul rural, vor putea să se programeze direct, telefonic, prin call-center sau pot merge la centrul de vaccinare unde să se treacă pe listă, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.
Ce pot face membrii familiei care au stat în izolare cu o persoană infectată
Valeriu Gheorghiță spune că strategia campaniei de vaccinare se va schimba
Românii care merg la muncă în Germania ar putea fi obligați să se vaccineze
De ce să-mi vaccinez copilul de 5 ani?
Cât ne vom mai vaccina anti-COVID?
Valeriu Gheorghiță: În acest scenariu, ar trebui să o luăm de la capăt
Comunitate de romi cu 96% vaccinați anti-COVID
Campanie de vaccinare în Republica Moldova
Când trebuie să mă vaccinez, dacă am făcut COVID?
"Extindem mijloacele prin care o persoană poate să aibă acces la un centru de vaccinare.
În special în mediul rural este dificilă accesarea platformei și trebuie soluții complementare.
Am identificat două soluții. Una este posibilitatea de programare telefonică, prin operatorul de call-center, persoana se va programa direct în centru fără să fie nevoie de un cont în platformă.
A doua este ca persoanele să se programeze direct la centru. Persoanele pot merge la centrul de vaccinare, se trec pe listă și se va stabili data când să vină", a explicat Valeriu Gheorghiță.
Gheorghiță a adăugat că miercuri va începe activitatea de vaccinare în centre, prin sprijinul echipelor mobile. Sunt 14 județe în care va demara această etapă, urmând să intre și altele, pe rând.
"De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (...) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (...) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate", a declarat el.
Judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.
Valeriu Gheorghiţă a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, "pentru moment", vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 - 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.
"Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil", a spus medicul Gheorghiță.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News